Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
02.05.2020 12:25

V Trebišove odštartovala tradičná prvomájová jazda motorkárov


Snímka zdroj: (tasr).


Tradičný prvomájový budíček mali v piatok obyvatelia Trebišova v podobe hučiacich motoriek. Jazdu zorganizovali motocyklisti z občianskeho združenia Motorkare Trebišov, ktorí sa okolo šiestej ráno vydali do ulíc mesta.


Hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová uviedla, že motocyklisti štartovali spred parkoviska pri budove mestského úradu s rešpektovaním potrebných opatrení súvisiacich s novým koronavírusom.

„Chceme oživiť staré spomienky, je to už osemnásty až devätnásty rok, ale jazdilo sa aj za socializmu. Ľudia si nás žiadajú, dokonca nás po uliciach čakajú aj deti s transparentmi,” uviedol predseda občianskeho združenia Motorkare Trebišov Mikuláš Baran.

Motorkári prešli skoro celým mestom a dokonca navštívili aj dedinu Zemplínske Hradište. „Minulého roku tu bolo okolo 150 motoriek. Máme tu členov nášho klubu z Rožňavy, chodia nám aj z Košíc, Vranova nad Topľou, Michaloviec a stále pribúdajú noví členovia. Malo by tu byť okolo 80 ľudí, ale nestíham to registrovať, lebo stále prichádzajú ďalší,“ priblížil Baran. Dodáva, že v priebehu roka organizujú mikulášsku jazdu, silvestrovskú, novoročnú a dokonca chystali aj detský tábor pre sociálne slabšie rodiny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Historickým vláčikom oslávia 80. výročie trate Margecany – Červená Skala
Okrúhle výročie jednej z našich najkrajších železničných tratí môžete osláviť nostalgickou jazdou v nedeľu 16. októbra. Na trase Košice – Margecany - Gelnica – Mníšek nad Hnilcom a späť vypravia organizátori historické motoráky pre verejnosť aj pozvaných hostí.
viac
28.12.2017
Detský Silvester na železnici aj v tomto roku
Detský Silvester na trati bude aj v tomto roku, no o deň skôr! Navyše výnimočne nie v Čermeľskom údolí, ale na „veľkej“ železnici s odchodom z Hlavnej stanice už túto sobotu o 9:30 hod.
viac
27.12.2022
V kaštieli prezentujú šľachtické Vianoce grófa Andrássyho z roku 1864
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove pripravilo pre svojich návštevníkov výstavu s názvom Vianoce u šľachticov.
viac
20.12.2023
KSK a Trebišov sa spojili pri optimalizácii mestskej a prímestskej dopravy
Obyvatelia Trebišova a obcí v jeho bezprostrednom okolí si od 1. januára 2024 už nebudú musieť kupovať jeden cestovný lístok na MHD a druhý na regionálnu autobusovú dopravu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %