Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.09.2018 02:31

V Trebišove ukončili leto oslavami DNÍ MESTA


Snímka zdroj: (msú).


Najväčšie mestské slávnosti sa konajú každoročne koncom leta. Aj v roku 2018 vyvrcholilo Kultúrne leto DŇAMI MESTA Trebišov.


Počas celého jedného augustového týždňa prebiehali na území mesta sprievodné podujatia, ktoré oslovili Trebišovčanov rôznych vekových kategórií. Posledný augustový víkend si obyvatelia mesta a jeho návštevníci oddýchli v areáli mestského parku, v ktorom bol pre nich pripravený pestrý program. Tradičná Súťaž vo varení guláša oslovila v aktuálnom roku 22 tímov, z ktorých odborníci z gastronomickej oblasti vybrali a ocenili tri družstvá s najchutnejším gulášom.

Počas DNÍ MESTA Trebišov prebiehali v parku súbežne s hlavným programom aj sprievodné a zážitkové aktivity určené pre všetkých návštevníkov podujatia. Mesto sprístupnilo Mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho, členovia Michalovského spolku šermiarskeho prezentovali streľbu z lukov a kuše na slamené terče a ponúkli degustáciu jedál stredovekej kuchyne. Milovníkov histórie potešili ukážkami dobových zbraní a šermu dlhým mečom v dobových odevoch z 15. storočia. Prázdninujúce deti zaujala Detská farma Mestského hospodárskeho strediska a mnohé z nich sa zapojili do hľadania pokladu Andrássyovcov. Nielen deti, ale i dospelí pozorovali prácu sokoliara a domov sa vrátili aj so zážitkom z člnkovania v rybníku. Záujem detí o kreatívnu činnosť sa prejavil v tvorivých dielňach, no veľmi žiadané bolo tiež jazdenie na koníkoch. Divadlo Portál odohralo na ostrovčeku v parku divadelné predstavenie Perníková chalúpka.

V čase konania slávností mesta členovia Okresného výboru Slovenského zväzu záhradkárov v Trebišove s podporou mesta Trebišov pripravili už 2. ročník Výstavy ovocia, zeleniny a kvetov, ktorú si záujemcovia mohli pozrieť v budove Správy parku (bývalej športovej hale). Vystavovatelia odprezentovali pre širokú verejnosť 392 ks rôznych výpestkov svojej celoročnej záhradkárskej činnosti.

Tohtoročné DNI MESTA priniesli ocenenia viacerým talentovaným žiakom, mladým reprezentantom mesta, ktorí uspeli v školskom roku 2017/2018 v rôznych individuálnych a kolektívnych súťažiach. Mimoriadne ocenenie udelil primátor mesta PhDr. Marek Čižmár žiakovi Samuelovi Demkovi za záchranu ľudského života.

Hlavný program najväčšieho letného podujatia bol sústredený na pódiu v amfiteátri mestského parku, na ktorom sa predstavili hudobné kolektívy a známe slovenské kapely. Účastníci podujatia sa zabavili na koncertoch skupín: TV – Rock či Lady Colors, S hudbou vesmírnou, Gladiátor a Hex.

Priaznivcov ľudovej hudby a tanca potešil folklórny súbor ROZMARIJA z Prešova a populárni KANDRÁČOVCI.

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2016
V Michalovciach dnes začínajú dni mesta
Vystúpením detí michalovských základných škôl sa začínajú dnes popoludní Dni mesta Michalovce. Séria podujatí bude prebiehať až do nedele (26. 6.).
viac
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
21.08.2019
Organizátori finišujú s prípravami dní mesta a remeselného trhu
V Spišskej Novej Vsi finišujú prípravy na Dni mesta a 24. ročník Trhu ľudových remesiel.
viac
21.08.2023
Sprievodné podujatia začínajú Dni mesta, program vyvrcholí cez víkend
Dni mesta Trebišov sa začínajú v pondelok sprievodnými podujatiami v jednotlivých častiach mesta. Mestské slávnosti budú prebiehať celý týždeň a vyvrcholia v sobotu a nedeľu (26. a 27. 8.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %