Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.05.2021 07:45

V Trenčíne odstránili z hradného brala náletové dreviny


Pracovníci pri odstraňovaní náletových drevín. Snímka zdroj: (MsÚ).


Hradné bralo čistilo šesť výškových pracovníkov. Ďalších päť ľudí pomáhalo s odpratávaním a odvozom 5,2 tony zeleného odpadu.


Hradné bralo čistili od náletových drevín štyri týždne v úseku od bývalej pokladne po hladomorňu. Počas prác zistili nález nebezpečného skalného bloku v masíve skalného brala. Museli ho umelo spustiť na pripravenú bariéru a odstrániť. Práce na čistení brala stáli takmer 38 tisíc eur. V októbri je ešte vo vyčistenom úseku hradného brala plánovaný postrek arboricídom.

Mestské hospodárstvo a správa lesov chce zabezpečiť podrobný geologický prieskum hradného brala z dôvodov bezpečnosti ľudí a majetku. Geologický prieskum plánuje zapracovať do rozpočtu na budúci rok. 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2021
Mesto Medzilaborce predstavilo projekt novej stanice
Jedným z investičných zámerov mesta Medzilaborce na rok 2021 je výstavba vlakovej a autobusovej stanice. Má nahradiť vlani zbúranú takzvanú malú železničnú stanicu.
viac
19.02.2021
ZMOS sa cez Kežmarok sústredil na konkrétne Smart riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v podujatiach v regiónoch. Včera, formou online boli predstavené konkrétne Smart riešenia so zaujímavými príkladmi z mesta Kežmarok. Sú užitočné, osvedčili sa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšie mestá a obce.
viac
10.03.2021
Druhá etapa obnovy Spišského hradu by mohla začať už v máji
Spišský hrad čaká tento rok druhá etapa obnovy, ktorá by mala trvať asi tri roky. Ako uviedla Dáša Uharčeková Pavúková zo Spišského múzea v Levoči, práce by po podpise zmluvy s víťazom verejného obstarávania mohli za optimálnych podmienok začať už v máji.
viac
06.08.2021
Používanie štátnych a európskych finančných prostriedkov nesmie byť utajované
Národní kontrolóri sa v prvej polovici tohto roka zamerali na významný projekt z oblasti kybernetickej bezpečnosti, ktorého cieľom bolo vytvoriť siete odborne a technicky vybavených jednotiek pre riešenie bezpečnostných incidentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %