Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.12.2017 07:25

V Trnave osadia prvý kontajner na použité ihly


Plagát.


Združenie STORM realizuje v spolupráci so Zdravým mestom Trnava projekt Bezpečne v komunite. V rámci tohto projektu sa 5. decembra o 14:30 hod. na Jiráskovej ulici pri nákupnom centre uskutoční osadenie prvej bezpečnostnej nádoby FIXPOINT na Slovensku určenej na použité injekčné striekačky.


Po slávnostnom osadení FIXPOINTU bude nasledovať ukážka bezpečnej likvidácie a edukácia o rizikách manipulácie s týmto materiálom.

Projekt Bezpečne v komunite má v prvom rade chrániť zdravie komunity – obyvateľov Trnavy. Cieľom Združenia STORM je vyčistiť prostredníctvom neho čo najväčšiu časť mesta od infekčného odpadu. Obsahom projektu je chránenie verejného zdravia a minimalizovanie náhodného prenosu infekčných ochorení v dôsledku voľne pohodených použitých injekčných striekačiek. Cieľom je vyhľadávanie a bezpečná likvidácia týchto predmetov v meste.

Dôležité informácie sa nachádzajú na verejných vývesných miestach v centre mesta (na radnici a mestskom úrade), v Modranke a v niektorých spolupracujúcich organizáciách. Pokiaľ by ste našli voľne pohodenú ihlu, kontaktujte Mestskú políciu mesta Trnava alebo priamo Združenie STORM na čísle 0905 943 229, e-mailom zdruzenie.storm@gmail.com alebo na facebookovej stránke Združenie STORM. Je veľmi dôležité udať presné miesto nálezu s popisom blízkeho okolia.

Združenie STORM už viac ako 15 rokov realizuje preventívne aktivity v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Zamerané sú hlavne na ochranu verejného zdravia klientov, ale aj obyvateľov dotknutých miest (Sereď, Nitra, Trnava). Zároveň realizuje odborné sociálne poradenstvo určené prioritne rodinným príslušníkom a blízkym experimentátorom a/alebo užívateľom ilegálnych drog.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Polopodzemné kontajnery by v meste mohli byť už na jeseň
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravuje pilotný projekt polopodzemných kontajnerov.
viac
10.03.2017
V Motyčkách vyzbierajú viac ton vytriedeného odpadu ako zmesového
Z obce Motyčky (110 obyvateľov plus chalupári), ležiacej neďaleko Banskej Bystrice v nadmorskej výške 678 metrov nad morom, vyviezli v roku 2012 vyše 42 ton zmesového komunálneho odpadu, o rok neskôr 38 ton, v roku 2014 to bolo 29, v roku 2015 len 22 a vlani dokonca iba 12,67 tony.
viac
20.02.2021
Trnava chce vybudovať novú kompostáreň na kuchynský bioodpad
V poradí svoju druhú kompostáreň chce mesto Trnava vybudovať v areáli mestskej skládky na Zavarskej ceste.
viac
12.03.2021
Zber kuchynského odpadu v Trebišove by sa mohol začať v apríli
Mesto Trebišov podľa radnice intenzívne rieši otázku zberu a vývozu triedeného kuchynského odpadu z domácností.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %