Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
08.09.2023 12:05

V Trnave sa začína včelársky festival, medy možno kúpiť pred radnicou


Ilustračný výrez plagátu


Trnavský včelársky festival sa koná v piatok a sobotu (9. 9.) po roku v Trnave. Na pešej zóne pred radnicou ponúkne produkty slovenských včelárov verejnosti, pre odborníkov i záujemcov sa na radnici uskutočnia aj bloky prednášok.


Informuje o tom organizátor - základná organizácia Slovenského zväzu včelárov Trnave (SZV).      

V piatok podujatie otvoria napoludnie. Od 15.30 h sa potom uskutočnia prednášky o prejavoch včelstva na letáči a apiterapii - liečbe včelími produktmi. V podvečer je pripravená vernisáž obrazov Jara Páslera, ktorá bude otvorená do konca septembra.         

V sobotu sa od 9.00 h bude na radnici hovoriť na témy optimalizovaného plodiska, prevencii a liečbe ochorení včiel a uvedú knihy o apiterapeutickej praxi. Ako špeciálneho hosťa uvádza festival moderátora Martina Nikodýma, ktorý porozpráva o svojich včelárskych skúsenostiach.         

Podujatie organizujú trnavskí včelári pre popularizáciu včelárskeho remesla a rozširovanie povedomia o ich práci. Tiež je záujem prepojiť producentov s verejnosťou, aby si každý záujemca našiel "svojho" včelára. V neposlednom rade ide o zlepšenia povedomia ľudí o prínose včiel a včelárov pre krajinu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2020
Festival Rotenstein bude v múzejných záhradách i online zároveň
Rytiersky festival Rotenstein najprv pre koronakrízu zmenil miesto konania a aktuálne mení aj termín, keď si ho fanúšikovia budú môcť pozrieť v online podobe.
viac
04.08.2020
Malý Dobrofest 2020 sa uskutoční v augustovom termíne
Z dôvodu koronakrízy presunuli organizátori tohtoročný Malý Dobrofest v Trnave z apríla na august. Jednodňový hudobný festival s podtitulom Koncert pre Johna Dopyeru, venovaný vynálezcovi rezofonickej gitary, bude v piatok 7. augusta na Nádvorí.
viac
19.08.2022
Trnavská brána bude milovníkom folklóru otvorená od piatka do nedele
Program Otvárajte sa, trnafské brány odštartuje dnes - v piatok večer - 21. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Trnavská brána. Do nedele (21. 8.) prinesie stretnutia so slovenským folklórom v rôznych jeho podobách.
viac
05.09.2023
Radnica chce lepšie podmienky na celodenné parkovanie i pre opatrovateľov
V nadväznosti na spoplatnenie parkovania na verejných priestranstvách na celom území mesta Trnava, ktoré vošlo do platnosti 4. septembra, prichádza radnica s ďalšími zmenami v systéme statickej dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %