Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
13.05.2022 11:40

V Trnávke v Ružinove by mala pribudnúť nová materská škola


Ilustračná snímka.


V bratislavskom Ružinove by mala pribudnúť ďalšia materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v Trnávke, v nebytových priestoroch projektu Ovocné sady, ktoré by sa po dokončení výstavby skolaudovali na škôlku.


Miestni poslanci tento týždeň schválili zámer odkúpenia priestorov za 950 000 eur.

"Ide o dlhodobú stratégiu, ktorú presadzujeme už tri roky, že ak vzniká nejaký veľký development, sme ochotní tam otvoriť štátnu škôlku. Ale len za podmienky, že kompletne vybavené priestory získame za polovičnú cenu, čiže za polovicu reálne a preukázateľne vynaložených stavebných nákladov," uviedol starosta Ružinova Martin Chren.

Pre mestskú časť to podľa neho znamená, že získa do svojho vlastníctva priestory s kompletným vybavením za veľmi výhodnú cenu. Pre občanov to má pozitívum v tom, že tam, kde je to potrebné, budú vznikať nové škôlky.

Mestská časť plánuje otvoriť viaceré nové škôlky. Jedna z nich by mohla vzniknúť v nebytových priestoroch bytového domu v rámci projektu Nuppu Jasmiini na Hraničnej ulici. Priestory by si mestská časť prenajímala. Okrem toho mestská časť prerába na tento účel aj jednu knižnicu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2021
Petržalka chce kúpiť budovu pre novú škôlku na Slnečniciach
Rozširovanie siete verejných materských a základných škôl by mala byť priamo úmerná novej výstavbe. Toto platí najmä v prípade kedy vznikajú nové štvrte mesta s tisíckami bytov a obyvateľov.
viac
28.12.2021
V Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola
V bratislavskom Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v nebytových priestoroch bytového domu v rámci projektu Nuppu Jasmiini na Hraničnej ulici.
viac
30.05.2023
Ružinov plánuje v septembri otvoriť škôlku v projekte Ovocné sady
Bratislavský Ružinov by mal v septembri otvoriť novú materskú školu (MŠ) v rámci projektu Ovocné sady. Vytvorené sú štyri triedy s kapacitou 80 miest i školskou jedálňou.
viac
02.08.2023
Ružinov otvorí novú MŠ, žiadosti je možné podávať do 13. augusta
Bratislavský Ružinov otvorí v septembri novú materskú školu (MŠ) na Ivanskej ceste, ktorá vznikla v rámci projektu Ovocné sady.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %