Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.10.2022 02:25

V troch bytových domoch by mala vzniknúť stovka bytov


Ilustračná snímka.


V Leviciach by mali pribudnúť nové bytové jednotky. Investor plánuje na území ohraničenom ulicami Komenského a Červenej armády vybudovať tri bytové domy so stovkou bytov a priestormi pre služby a administratívu.


Gaštanová aleja zostane zachovaná, potvrdil primátor Levíc Ján Krtík. Architektonickú štúdiu GREEN CITY moderné bývanie a zároveň žiadosť spoločnosti DOAS, a. s., Bratislava o úpravu záväzných regulatívov schválilo mestské zastupiteľstvo.

Tri samostatne stojace bytové domy budú slúžiť na trvalé bývanie. Celkové riešenie objektov pozostáva z vytvorenia 100 bytových jednotiek rôzneho typu a 21 nebytových priestorov pre služby a administratívu. Investor predpokladá, že stavebné povolenie by malo byť vydané v máji budúceho roka. Výstavba by sa mala začať po vydaní stavebného povolenia a jej trvanie bude závisieť od výberového konania a následnej zmluvy medzi investorom a dodávateľom.

V projekte je uvažované s vybudovaním 158 odstavných stojísk, z toho sedem parkovacích státí bude vyhradených pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie. V rámci areálu sú taktiež navrhnuté tri ďalšie parkovacie státia pre dobíjanie elektromobilov a dve parkovacie státia pre väčšie zásobovacie vozidlá.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2021
Projekt výstavby mestských bytových domov je v ďalšej etape
Projekt výstavby troch mestských bytových domov na Kalinčiakovej ulici v meste Vranov nad Topľou je v novej etape.
viac
12.06.2021
Mesto pokračuje v príprave výstavby nájomných bytov na Plavisku
Mesto Ružomberok pokračuje v príprave výstavby nájomných bytov na ulici Plavisko. K naprojektovanému a schválenému bytovému domu Plavisko 1 pripravila radnica ďalšie dva - Plavisko 2 a 3.
viac
03.08.2022
Mesto začalo s výstavbou troch bytových domov
Tri bytové domy so 70 nájomnými bytmi bežného štandardu začalo v uplynulých dňoch stavať mesto Vranov nad Topľou.
viac
23.08.2023
Investor chce na západe Žiaru nad Hronom vybudovať novú štvrť s rodinnými domami
Na západnom okraji mesta Žiar nad Hronom by mohla vzniknúť nová štvrť s rodinnými domami. Pri ceste vedúcej do susednej obce Lovča chce developer vybudovať inžinierske siete a infraštruktúru pre viac ako stovku stavebných pozemkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %