Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.08.2022 02:25

V troch zariadeniach sociálnych služieb kraj preinvestuje asi 650 000 eur


Ilustračná snímka.


Prešovský samosprávny kraj (PSK) v Domove sociálnych služieb (DSS) Hanušovce nad Topľou, v Centre sociálnych služieb (CSS) Domov pod Tatrami Batizovce a v CSS Garden Humenné z vlastných zdrojov preinvestuje približne 650 000 eur.


Rekonštrukcie sa týkajú obnovy striech objektov a jednej fasády. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Po roku prác je podľa Jeleňovej vo finále projekt realizovaný v hanušovskom zariadení, kde sa zatepľovala fasáda i strecha. Rekonštrukčný zásah si vynútilo zhoršenie technického stavu najmä soklovej časti stavby a tepelno-izolačných parametrov jej obvodového plášťa vrátane strechy, ktoré sa negatívne odrazili na zvyšovaní prevádzkových nákladov zariadenia.

"Minulé leto sme objekt odovzdali do rekonštrukcie s plánom ukončiť tu všetky zatepľovacie práce v tomto roku, čo sa aj podarilo a dokonca v predstihu, a som za to veľmi rád. Celkovo sme tu preinvestovali 195 000 eur," uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Z dôvodu zlepšenia technicko-stavebného stavu je aktuálne rekonštruovaná aj strecha ubytovacej časti CSS Domov pod Tatrami v Batizovciach. Projekt obnovy zastrešenia kaštieľa na Družstevnej ulici spustený v máji je zameraný na výmenu strechy aj na opravu odkvapového systému a nadväzujúcich konštrukcií fasád. PSK na tieto práce vynaloží 324 000 eur.

Krajská samospráva aktuálne investuje finančné zdroje vo výške 130 000 eur aj v Centre sociálnych služieb Garden Humenné.

"Pustili sme sa tu do rekonštrukcie strechy na objektoch administratívnej časti a kotolne zariadenia, ktoré sú značne technicky zastaralé. Na oboch objektoch sa realizuje strecha nanovo, pričom v časti kotolne sa východná časť strešnej krytiny predlžuje pristavaním vyše dvanásť metrov dlhého prístrešku," priblížil Majerský.

Rekonštrukčné práce na všetkých troch stavbách by mali byť ukončené do záveru tohto roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2017
Úrad PSK sa zmenil na vianočné trhovisko
Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja sa v stredu 6. decembra symbolicky rozsvietil vianočný stromček. Stalo sa tak v rámci tradičných vianočných trhov, ktoré sú prezentáciou zariadení poskytovateľov sociálnych služieb.
viac
18.04.2020
Bratislava spúšťa testy seniorov i personálu v zariadeniach
Mesto Bratislava prijalo sériu opatrení v siedmich zariadeniach pre seniorov, ktoré prevádzkuje a kde je umiestnených vyše 1150 klientov. Má vypracované krízové plány, vytvorené karanténne i infekčné priestory.
viac
25.01.2022
BBSK spustil verejné obstarávania na potraviny od farmárov
Po roku od spustenia výzvy pre regionálnych farmárov a poľnohospodárov, s ktorou prišiel Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), sú prvé lokálne produkty o krok bližšie k stolom v školských jedálňach a zariadeniach sociálnych služieb.
viac
01.06.2022
Vranovský Domov sociálnych služieb má novú prístavbu
Objekt Domova sociálnych služieb (DSS) vo Vranove nad Topľou sa rozšíril o novú prístavbu. Dvojpodlažná budova bude klientom nízkokapacitného zariadenia slúžiť na rehabilitáciu, fyzioterapiu i relaxáciu. Prešovský samosprávny kraj na jej výstavbu z vlastných zdrojov preinvestoval 375-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %