Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.10.2020 05:05

V Trstenej bude premávať bezplatný školský autobus


Ilustračná nímka zdroj: educaplay.sk


V Trstenej začne od pondelka (5. 10.) premávať bezplatný školský autobus pre deti z mestských častí Ďurdinová a Vyšný Breh. Zavezie ich priamo pred základnú školu.


Mesto Trstená o tom informuje na sociálnej sieti.  Autobus bude premávať počas rekonštrukcie mosta na štátnej ceste I/59. Označený bude na prednom skle tabuľkou "Školský autobus". Odchod bude o 7.10 h zo zastávky pri vstupe do Trstenej z Ústia - Ďurdinová. "Počas prvého týždňa bude deti usmerňovať zamestnanec mesta, kým sa cestovanie školským autobusom nestane rutinou," uvádza samospráva.      

Deti vysadia priamo pred bránou školy. Autobus môžu využiť aj rodičia detí alebo starší obyvatelia, ktorí si potrebujú v meste niečo vybaviť.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
ZŠ v Buzici má žiakov z 18 obcí, zváža ich aj školský autobus
Základná škola (ZŠ) v obci Buzica v okrese Košice-okolie je národnostnou školou s vyučovacím jazykom maďarským. V súčasnosti do nej chodí viac ako 150 žiakov z celkovo 18 obcí regiónu. Pri cestovaní za vyučovaním im pomáhajú 21-miestny školský a 45-miestny obecný autobus.
viac
08.11.2019
Pred pätnástimi rokmi smelá vízia, dnes neoddeliteľná súčasť našej školy
Obavy, keď ráno odchádza dieťa do školy a poobede sa z nej samé vracia, pozná určite každý rodič, ktorého dieťa navštevovalo či navštevuje nižšie ročníky základnej školy. A ak má dieťa ráno cestovať za školou niekoľko kilometrov hromadnou dopravou do inej obce, obavy sa často menia na strach.
viac
01.10.2021
Mesto Vráble chce zvážať deti na vyučovanie školským autobusom
Mesto Vráble pripravuje pilotný projekt, v rámci ktorého bude deti na vyučovanie zvážať školský autobus. Radnica momentálne zisťuje záujem žiakov a ich rodičov o novú službu.
viac
06.11.2021
Prečo sa rušia niektoré školské autobusy a linka do Hainburgu
Autobusový dopravca Slovak Lines oznámil, že ruší niektoré školské autobusy, spoje v mestskej hromadnej doprave či linku do Hainburgu. To všetko dosiaľ zabezpečoval dopravca na základe osobitných zmluvných vzťahov ako komerčnú službu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %