Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.08.2017 10:47

V uliciach Trebišova kontrolujú už aj cyklohliadky


Policajti v cyklohliadke sa budú môcť rýchlejšie presúvať aj do ťažšie prístupných lokalít.


Mestská polícia v Trebišove využíva od druhej polovice augusta dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú doterajšie pešie a motorizované hliadky. Zavedenie cyklohliadok je v Trebišove novinkou, ktorou chce mestská polícia monitorovať širšie územie.


Zakúpenie bicyklov pre mestskú políciu (MsP) bolo potrebné z dôvodu hliadkovania v takých lokalitách a miestach, kde je sťažený prístup a pohyb služobnými vozidlami; sú nimi napr. pešia zóna, mestský park, okolie ruiny hradu Parič či amfiteátra, rieka Trnávka, medzipanelákový priestor na mestských sídliskách, okolie miestneho cintorína alebo aj úzke uličky vnútroblokových priestranstiev. Vďaka novým služobným bicyklom budú môcť mestskí policajti hliadkovať v pridelených sektoroch efektívnejšie a hlavne rýchlejšie. 

Dva nové služobné bicykle s príslušenstvom „odkroja“, po odrátaní sponzorského daru, len 750 eur z rozpočtu MsP. Prínos policajných cyklohliadok bude spočívať aj v lepšej kontrole nad dodržiavaním všeobecne záväzných nariadení mesta a verejného poriadku v mnohých lokalitách. Okrem toho dokážu pružnejšie riešiť porušenia verejného poriadku, ale aj nezodpovedných psíčkarov, požívanie alkoholu na verejnosti, poškodzovanie majetku v mestskom parku a pod.

Bicykle sú označené nápisom “Mestská polícia„. Plášte kolies majú vystužené a odolné voči defektom, navyše bicykle sú vybavené špičkovým nočným osvetlením a špeciálnym úložným priestorom na služobné pomôcky, ktoré sú potrebné k výkonu služby. Súčasťou vybavenia cyklohliadky je aj cyklistická prilba a chrániče určené na zabezpečenie bezpečnosti hliadok. Mestská polícia bude služobné bicykle využívať od jari do jesene (počas priaznivého počasia), v popoludňajších a večerných hodinách, ale aj počas víkendov a sviatkov.

Vedenie mesta verí, že široká verejnosť bude hodnotiť hliadky na dvoch kolesách veľmi pozitívne. Táto iniciatíva je ďalším ústretovým krokom mesta a mestskej polície smerom k občanom. 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.08.2017
Cyklohliadky Mestskej polície v Humennom fungujú už mesiac naplno
Mestská polícia v Humennom využíva od júna tohto roku dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú pešie a motorizované hliadky.
viac
25.10.2017
Obyvatelia Tatier budú môcť opäť darovať obnosené šatstvo a nepotrebný textil
Mestskí policajti vo Vysokých Tatrách po roku opäť organizujú zbierku obnoseného šatstva a nepotrebného textilu pre charitu. Zástupca náčelníka tamojšej Mestskej polície (MsP) Jozef Štefaňák informoval, že jedným z cieľov zbierky je zamedziť vyberaniu kontajnerov, po ktorom ostáva neporiadok.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
05.06.2020
Mestská polícia v Poprade testuje telové kamery
Mestská polícia (MsP) v Poprade ako jedna z prvých na Slovensku začala používať telové kamery, ktoré sú určené na zaznamenanie činnosti a zákroku policajtov. Informoval o tom na brífingu náčelník MsP Poprad Marián Gardoš.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %