Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
10.05.2024 05:05

V úseku Prešov - Šarišské Lúky - Bardejov vlaky nahradia na tri týždne autobusy


SAD Prešov (Zdroj: TASR)


Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upravila od štvrtka 9. mája od 9.00 h do štvrtka 30. mája do 15.45 h dopravu na trati Prešov - Šarišské Lúky a trati Prešov - Šarišské Lúky - Bardejov.


Dôvodom je výluka, ktorá si vyžiada trojtýždňové pozastavenie prevádzky všetkých vlakov premávajúcich na týchto úsekoch a ich nahradenie autobusmi náhradnej autobusovej dopravy. TASR o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.         

Cestovný poriadok autobusov kopíruje časy príchodov a odchodov vlakov v konkrétnych staniciach. Vzhľadom na nepredvídateľnosť cestnej premávky sa však podľa Drevického v priebehu dňa môžu vyskytnúť meškania.         

Autobusy nahradia osobné a diaľkové vlaky v úseku Prešov - Šarišské Lúky a späť a osobné vlaky na linke Prešov - Bardejov v celom ich úseku. Výnimkou je 9. máj, keď vlaky Os 9208 a Os 9212 budú nahradené autobusmi iba v úseku Šarišské Lúky - Prešov.         

Dopravca zároveň upozorňuje cestujúcich, že počas konania výluky v úseku Prešov - Bardejov nebudú obsluhované železničné zastávky Hertník a Šiba z dôvodu uzatvorenia cesty medzi týmito obcami. Cestujúcim odporúča využiť prímestskú autobusovú dopravu.         

Autobusy budú pre zabezpečenie plynulosti jazdy zastavovať na autobusovej zastávke Kapušany, ZŠ namiesto železničnej stanice a na autobusovej zastávke Raslavice, Hlavná namiesto železničnej stanice Raslavice.         

Všetky obmedzenia sú zverejnené na webstránke ZSSK a aj zapracované v cestovnom poriadku vo vyhľadávači na webe ZSSK.         

ZSSK pristúpila k dočasnej zmene cestovného poriadku pre rekonštrukciu cestného mosta nad železničnou traťou v gescii mesta Prešov a Prešovského samosprávneho kraja a súvisiace práce, ktoré realizujú Železnice Slovenskej republiky.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2020
Samosprávy riešia, čo robiť s potravinami v zatvorených školách
Potraviny, ktoré základné a materské školy v mestách a obciach nestihli použiť na prípravu stravy pre žiakov, končia v Potravinovej banke Slovenska alebo v zariadeniach sociálnych služieb. Školy na celom Slovensku sú v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu približne od polovice marca zatvorené.
viac
30.08.2021
Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi
Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.
viac
01.08.2022
Od augusta sa menia cestovné poriadky v prímestskej autobusovej doprave
Od 1. augusta sa menia cestovné poriadky v prímestskej autobusovej doprave na východnom Slovensku. Informovala o tom hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová s tým, že cieľom je zvyšovanie kvality dopravy a zmeny sa týkajú vybraných liniek.
viac
31.08.2022
Autobusová doprava medzi Prešovom a Košicami sa zrýchli, pribudnú expresné spoje
Medzi Prešovom a Košicami budú s platnosťou od 1. septembra jazdiť po diaľnici v pravidelných intervaloch expresné autobusové spoje. V čase dopravnej špičky to bude každých desať až 15 minút, mimo špičky každých 30 minút.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %