Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.07.2019 01:50

V Základnej škole Za vodou vymieňajú okná i dvere


Ilustračná snímka, zdroj: Stará Ľubovňa


V Starej Ľubovni nedávno začali s čiastočnou rekonštrukciou Základnej školy (ZŠ) Za vodou, ktorá bude zameraná na výmenu okien a dverí. Počas leta majú naplánované väčšie či menšie úpravy aj ďalšie školské zariadenia na území mesta.


„Cieľom rekonštrukcie ZŠ Za vodou je zlepšiť tepelno-izolačné vlastnosti budovy, a tým zvýšiť jej energetickú hospodárnosť,“ uviedol prednosta Mestského úradu (MsÚ) v Starej Ľubovni Aleš Solár.       

Dodal, že v tomto prípade ide konkrétne o výmenu starých okien a dverí v rámci celej budovy. Súčasťou rekonštrukcie budú aj stavebné úpravy vonkajšej i vnútornej omietky a maľba ostenia po výmene výplní otvorov. „Náklady na predmetnú rekonštrukciu sú v hodnote viac ako 120.000 eur, pričom realizáciu jednotlivých stavebných prác zabezpečí víťazný uchádzač verejného obstarávania, ktorým sa stala spoločnosť STAV MD, s. r. o., z Trebišova,“ doplnil prednosta.       

Práce potrvajú dohromady sedem týždňov, v závislosti od klimatických a poveternostných podmienok, či výskytom nepredvídaných udalostí sa však termín dokončenia môže predĺžiť. „Maximálne však do doby začatia nového školského roka v základnej škole. Žiaci navštevujúci ZŠ Za vodou tak absolvujú výučbu od septembra v lepších materiálno-technických podmienkach. Tie pozitívne ovplyvnia mieru energetickej hospodárnosti budovy. Tým zároveň znížia náklady súvisiace so spotrebou tepla, ktorého veľké straty predstavovali jeden z hlavných dôvodov výmeny okenných a dverných výplní budovy školy,“ upozornil Solár.       

Vedúca odboru školstva, kultúry, športu a mládeže na MsÚ v Starej Ľubovni Eva Kollárová pre TASR doplnila, že na viacerých školách počas leta robia bežnú údržbu, napr. v Materskej škole na Tatranskej ulici okrem iného zrevitalizujú kompozíciu školského dvora a dobudujú tam pohybovo-relaxačnú zónu. „V ZŠ na Levočskej ulici dôjde k vymaľovaniu tried i spoločných priestorov, ale aj k montáži keramických tabúľ. V Centre voľného času budú napr. na jeseň meniť okná a dôjde tam tiež k úprave vchodu do kina,“ dodala na záver Kollárová.       

V pôsobnosti mesta Stará Ľubovňa sú dohromady štyri ZŠ a dve materské škôlky s elokovanými pracoviskami, ktoré bude od nového školského roka navštevovať takmer 2000 detí. V miestnej Základnej umeleckej škole J. Melkovička sa bude vzdelávať 630 žiakov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2018
Mesto postupne opravuje všetky zastávky MHD
Mesto Stará Ľubovňa v týchto dňoch končí komplexnú rekonštrukciu zastávok tamojšej mestskej hromadnej dopravy (MHD).
viac
09.04.2019
Plaváreň potrebuje obnovu, mesto zvažuje alternatívy
Mesto Stará Ľubovňa už dlhšie zvažuje rekonštrukciu tamojšej plavárne, aj preto tento týždeň radnica zorganizovala workshop. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár uviedol, že jeho obsahom bolo zhrnutie súčasného stavu plavárne, potreby jej rekonštrukcie a možného využitia v budúcnost
viac
03.02.2023
Samospráva vyberá zhotoviteľa projektu na obnovu mestského paláca
Mestský palác v Starej Ľubovni chce mesto obnoviť, samospráva v súčasnosti vyberá zhotoviteľa projektovej dokumentácie. Primátor Ľuboš Tomko potvrdil, že do verejnej súťaže sa prihlásilo desať uchádzačov.
viac
05.05.2023
Zrekonštruovanú plaváreň otvoria pre verejnosť čoskoro
Staroľubovniansku mestskú plaváreň onedlho po rekonštrukcii opäť otvoria pre verejnosť. Stavba je už hotová, pôvodný projekt architekta Hobrľu z ateliéru Stavoprojekt Prešov z roku 1983 obnovili a skrášlili architekti pod vedením Jána Kovalčíka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %