Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.03.2016 10:00

V Žiari nad Hronom bude opäť obľúbená Zóna bez peňazí


Podujatie sa minulý rok tešilo veľkej obľube. (Foto: projekt-zivot.sk)


Jarný kolobeh vecí, aj tak nazvali dobrovoľníci zo Žiaru nad Hronom podujatie, ktoré chystajú na 9. apríla v Dome kultúry na Námestí Matice Slovenskej. Na dobre známu Zónu bez peňazí pozývajú Žiarčanov už po druhý raz.


Po úspešnej zimnej verzii tohto podujatia sa dobrovoľníci rozhodli zorganizovať aj jarnú. Vítané je predovšetkým jarné a letné oblečenie, ale aj rôzne potreby do domácnosti či hračky. "Malo by však ísť o zachovalé a funkčné veci. Ľudia ich budú môcť nosiť v priebehu celého dňa od 11.00 do 18.00 h," priblížila za organizátorov Kamila Beňová. Ako ďalej uviedla, hlavným cieľom podujatia je, aby nastala výmena týchto vecí. "Aby si ľudia vymenili niečo, čo už nepotrebujú a naopak zobrali si niečo, čo môžu ešte ďalej využiť," podotkla.

V zime bol podľa jej slov najväčší záujem najmä o detské oblečenie a hračky. Medzi vecami prevládalo oblečenie pre ženy, no objavili sa aj mnohé veci do domácnosti, ako napríklad vianočný stromček. "Celá akcia dopadla veľmi dobre. Veci prinieslo veľa ľudí, a veľa miestnych sa na akcii aj otočilo. To čo ostalo, sme ďalej posunuli do komunitného centra v Žiari nad Hronom a do iných organizácií," dodala Beňová s tým, že rovnako naložia s vecami, ktoré po akcii ostanú, aj tento rok.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2016
Na hrade Šášov objavili unikátne nálezy
Dobrovoľníkom, ktorí pracujú na záchrane hradnej zrúcaniny Šášov, sa pred pár dňami podarili unikátne objavy.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
10.05.2021
Útulok pre psov prechádza po desiatich rokoch pod správu mesta
Útulok pre psov v Žiari nad Hronom prejde od 1. júna pod správu mesta, samospráva v súvislosti s touto zmenou založila občianske združenie (OZ) Žiarsky chlpáč. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.
viac
25.05.2022
Počas Dní jarnej čistoty sa v meste vyzbieralo vyše 55 ton odpadu
Viac ako 55 ton objemného odpadu vyzbierali obyvatelia Žiaru nad Hronom počas tohtoročných Dní jarnej čistoty, ktoré samospráva organizovala koncom apríla. V porovnaní s minuloročnou jeseňou je to o takmer 20 ton odpadu viac. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %