Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.12.2022 03:20

V ŽSK ocenili osobnosti aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2022


Snímka zdroj: (ŽSK).


V Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) ocenili minulý týždeň 36 osobností aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2022. Informovala o tom riaditeľka Kancelárie projektového riadenia Rady mládeže Žilinského kraja (RMŽK) Darina Čierniková.


Doplnila, že v každej kategórii vyhlásili aj špeciálne ocenenie za výnimočný prínos. "V kategórii aktívny mládežník ho udelili Patrícii Fidesovej zo Strednej odbornej školy pedagogickej v Turčianskych Tepliciach. V kategórii aktívny občan Dane Cervanovej, ktorá sa v Žilinskom kraji angažuje v sociálnej službe pre zraniteľné skupiny ľudí aj jednotlivcov. V kategórii top starosta získal ocenenie Pavol Gomola z obce Čierne. Za top čin ľudskosti si ocenenie odniesol Ján Ďurica, ktorý sa dlhé roky systematicky venuje zdravotne postihnutým deťom a mládeži na Kysuciach," uviedla Čierniková.

"Pre RMŽK je cťou vytvárať priestor, v ktorom obyvatelia Žilinského kraja môžu vyzdvihnúť hodnoty aktívneho občianstva a ľudskosti cez konkrétnych ľudí zo svojho okolia. A poukázať aj na to, ako sa dajú vytvárať podmienky pre rozvoj detí, mládeže aj celých miestnych komunít," dodala predsedníčka RMŽK Karina Grobarčíková.

RMŽK ocenila osobnosti pod záštitou predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej a predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2020
ŽSK nominuje významné osobnosti kraja
Opäť po roku ocení Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) významné osobnosti. Tipy na tohtoročných laureátov na najvyššie krajské ocenenie môže predkladať široká verejnosť do 31. augusta.
viac
11.01.2021
Dubnického primátora ocenili ako TOP lídra samosprávy
Na ocenenie v kategórii TOP líder samosprávy navrhla Petra Wolfa Rada mládeže Trenčianskeho kraja. Vyhlasovateľom a organizátorom ocenenia je Asociácia krajských rád mládeže.
viac
29.07.2022
Nominovať osobnosti a kolektívy na Cenu PSK môže i verejnosť
Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie na aktuálny ročník najvyššieho krajského ocenenia - Cena Prešovského samosprávneho kraja 2022.
viac
20.10.2022
Rada mládeže Žilinského kraja ocení aktívne občianstvo a ľudskosť
Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 14. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. Informovala o tom riaditeľka kancelárie projektového riadenia RMŽK Darina Čierniková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %