Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.06.2016 08:30

Vajnory vyhlásili architektonickú súťaž na športovú halu


Miestny úrad Bratislava - Vajnory.


Bratislavská mestská časť Vajnory vyhlásila urbanisticko-architektonickú súťaž na športovú halu v lokalite Alviano.


Svoje návrhy môžu súťažiaci posielať do začiatku septembra. Podľa starostu Vajnor Jána Mrvu ide o prieskum trhu, či je vôbec možné na tomto mieste postaviť halu a zistiť, koľko by stála jej výstavba. "Ide o súťaž návrhov, zatiaľ nejde o reálne vybudovanie haly," spresnil.      

Mestská časť sa pre lokalitu Alviano rozhodla pre to, že je vyhľadávaným športovým areálom. "Bolo by dobré, aby tu mali hádzanári, futbalisti či volejbalisti takýto športový stánok," skonštatoval Mrva. V športovej hale vo Vajnoroch by sa mal dať hrať basketbal, hádzaná, volejbal, futbal či bedminton.      

V priebehu septembra by mala o zaslaných návrhoch rokovať súťažná odborná porota a určiť víťazov. Až potom budú miestni poslanci diskutovať, či je výstavba športovej haly vo Vajnoroch vôbec možná a vhodná. "Toto všetko nám vygeneruje súťaž návrhov. Ak by sme zistili, že je to reálne a niektorý z návrhov by sa nám páčil, spustilo by sa vypracovanie projektovej dokumentácie," podotkol Mrva.      

Pri hodnotení návrhov sa bude prihliadať napríklad na kvalitu urbanisticko-architektonického usporiadania, riešenia prevádzky športovej haly, realizovateľnosť a ekonomickú efektívnosť navrhovaného riešenia či na uplatnenie ekologického prístupu a energetickú úspornosť.      

Viac informácií o súťaži môžu záujemcovia nájsť na webovej stránke mestskej časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Petržalka začala s budovaním nového športového areálu
V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.
viac
03.02.2021
Developer vyhlásil súťaž na najlepší návrh pešieho mosta cez Dunaj
Developer J&T Real Estate (JTRE) vyhlásil v spolupráci so Stavebnou fakultou a Fakultou architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave i Katedrou architektonickej tvorby Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave študentskú súťaž na najlepší návrh pešieho mosta cez Dunaj.
viac
15.03.2021
Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex
Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %