Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.05.2020 08:05

Výstavba prvého úseku cyklotrasy pokračuje podľa plánov


Ilustračná snímka.


Výstavba prvého úseku cyklotrasy na Pereckej ulici v Leviciach pokračuje podľa projektovej dokumentácie a v zmysle podmienok vydaného stavebného povolenia.


Stavebné práce sa začali v polovici marca, celkové náklady na vybudovanie stavby predstavujú 82 033 eur, informovala Dana Bieliková z levického mestského úradu.

Projektová dokumentácia rieši budovanie cyklotrasy v Leviciach od priemyselného parku až po nákupné centrá na druhom konci mesta. Radnica plánuje cyklotrasu budovať etapovite podľa možností daných rozpočtom mesta. V prípade, že sa vyhlásia výzvy na realizáciu budovania cyklotrás, bude sa samospráva uchádzať aj o prostriedky z týchto zdrojov.

Prvý úsek cyklotrasy povedie po pozemkoch vo vlastníctve mesta. Cyklistická cestička začína na križovatke ulíc Mochovská a Perecká, koniec úseku je na križovatke ulíc Perecká a Ku Bratke. Cestička vedie v niektorých miestach po existujúcich chodníkoch ako zmiešaná pre cyklistov a chodcov, prípadne samostatná, v niektorom úseku zhotoviteľ vybuduje novú cestičku. Celková dĺžka cyklotrasy je v prvom úseku 697,22 metra. V rámci výstavby bude potrebné vyrúbať štyri stromy, ktoré sa nachádzajú priamo v trase cyklocesty. „Za odstránené stromy sa zrealizuje náhradná výsadba deviatich nových stromov,“ potvrdila Bieliková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
05.06.2020
Otvorenie prvého úseku cyklochodníka v Leviciach
Symbolicky na Svetový deň bicyklov dňa 3. júna sa uskutočnilo slávnostné otvorenie cyklochodníka na Pereckej ulici v Leviciach.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %