Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.03.2020 07:05

Včeliu záhradu chcú ochranári rozšíriť o interaktívnu výučbu pre deti


Snímka zdroj: (facebook).


Ochranári chcú rozšíriť včeliu záhradu na Duklianskej ulici v Prievidzi. Pribudnúť by tam mali prvky na interaktívnu výučbu detí, ktoré ju navštevujú.


Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny (ZO SZOPK) v Prievidzi chce svoj projekt financovať z externých zdrojov.

„V tomto roku by sme chceli pokračovať v projekte vybudovaním včelej záhrady pre deti, aby si spojili teoretické učivo, ktoré majú v druhom ročníku, s praktickými ukážkami tak, aby videli včelí život v priamom prenose,” načrtla členka ZO SZOPK Jana Hvojniková.

Nahliadnuť do života včely medonosnej by mali deti, ale i dospelí prostredníctvom veľkorozmerného skleneného úľa so vstupnou drevenou stavbou. Ochrancovia tam chcú nasadiť menšiu včeliu rodinu. „Deti uvidia, ako včely pracujú, budú mať možnosť rozlíšiť robotnice, trúdy, možno i matku,” priblížila Hvojniková.

Včeliu záhradu na Duklianskej ulici zriadili prievidzskí ochranári v roku 2018. Včely tam žijú v troch úľoch pomenovaných Koloman, Mária a Bartolomej. Financie na svoj projekt chcú ochranári získať z grantového programu jednej z bánk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2017
Prestížne ocenenie CE.ZA.AR 2017 aj pre projekt z Prievidze
Obnova časti námestia v Prievidzi s vodným prvkom získala cenu verejnosti CE.ZA.AR 2017. V hlasovaní získala najviac hlasov zo všetkých nominácií.
viac
12.10.2020
TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk
Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
14.12.2020
Samospráva Prievidze chce vybaviť školské jedálne novým zariadením
Prievidzská samospráva plánuje zabezpečiť pre školské jedálne pri základných školách (ZŠ) nové zariadenia.
viac
22.07.2021
Baťovianska záhrada už slúži verejnosti
Baťoviansku záhradu na Škultétyho ulici v Partizánskom predstavili verejnosti. Unikátny a pôvodne zanedbaný priestor sa zmenil na záhradu, ktorá ponúkne okrem oddychu i vzdelávacie aktivity. Viaceré jej prvky odkazujú na Tomáša Baťu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %