Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.11.2020 08:15

Vďaka aplikácii Virtuálny dizajn ožíva umenie v uliciach


Kežmarok.


Prechádzka ulicami Kežmarku môže byť od pondelka vďaka mobilnej aplikácii "Virtuálny dizajn festival Kežmarok" zaujímavejšia. Po nasnímaní obrázka umiestneného na viacerých miestach v meste objekt priamo na displeji pred očami diváka "ožije".


„Môže to byť socha dvoch rúk pri turistickej informačnej kancelárii, pohybujúce sa špirály pri radnici alebo bocian pred redutou,” predstavil slovenský startup od spoločnosti Akular Ondrej Miškovič z oddelenia komunikácie a propagácie kežmarského mestského úradu.      

Ako uviedol primátor mesta Ján Ferenčák, za pomoci aplikácie sa obyvateľom a návštevníkom mesta zobrazí umenie, ktoré môžu obdivovať len v Kežmarku a v americkom meste Seattle. „V budúcnosti plánujeme rozšírenie tohto projektu o regionálne unikáty, ako zbierku muzeálnych exponátov alebo zoologickej záhrady. Virtuálne zobrazenie nám vzdialených zvierat, ako napríklad koala a kengura, by mohlo v budúcnosti slúžiť ako pomôcka v školách,” doplnil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
13.11.2020
DPMK plánuje zaviesť virtuálny cestovný lístok
Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) plánuje zaviesť virtuálny cestovný lístok. Cieľom je rozšíriť portfólio tzv. smart riešení a znížiť množstvo produkovaného papiera, ktorý sa používa pri výrobe klasických lístkov. Uviedla to hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.
viac
14.07.2022
Kežmarok patrí festivalu Európske ľudové remeslo
Jubilejný 30. ročník festivalu Európske ľudové remeslo sa počas tohto víkendu (8. – 10. júla 2022) koná v Kežmarku. Na slávnostnom otvorení a sprievode sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
08.06.2023
Mesto už deviatykrát ožije Festivalom študentského remesla
Mesto Kežmarok ožije už deviatykrát atmosférou stredoveku, vytvoria ju mladí študenti z celého Slovenska. Vo štvrtok a v piatok (8. - 9. 6.) sa tam koná Festival študentského remesla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %