Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.03.2018 05:29

Vďaka dotácii zo SFZ postupne obnovia futbalový štadión


Futbalový štadión v Spišskej Novej Vsi - ilustračná snímka


Futbalový štadión v Spišskej Novej Vsi prejde postupne kompletnou rekonštrukciou. Slovenský futbalový zväz (SFZ) totiž schválil mestu dotáciu 750.000 eur.


„V tomto roku po schválení zmeny rozpočtu v mestskom zastupiteľstve (MsZ) uvažujeme s búraním betónových oválov a hrubými terénnymi úpravami, prípadne s inžinierskymi sieťami pod budúce tribúny. Neskôr budú nasledovať ďalšie etapy zahŕňajúce nové tribúny, severnú a západnú, rekonštrukciu existujúcej tribúny, budovanie parkovacích plôch a oplotenie,“ povedal TASR primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný.       

Rekonštrukcia futbalového štadióna bude rozdelená do etáp, radnica predpokladá na zhruba tri roky. Dotácia zo SFZ však tvorí len časť nákladov, zvyšok bude hradený z rozpočtu mesta, po zvážení v MsZ nevylučuje samospráva ani úver. Celkové náklady sa budú podľa primátora pohybovať na úrovni dvoch miliónov eur.        

 „Zobrali sme si taký príklad zo štadióna v Žiari nad Hronom, kde postupovali veľmi podobne,“ doplnil primátor s tým, že okrem spomínaných prác sa vybuduje aj nové zázemie pre športovcov vrátane šatní a sociálnych zariadení.       

Nevýhodou pri obnove podľa Volného je, že sa nestavia na zelenej lúke a štadión sa nebude zatvárať. „Rozdelenie prác na etapy však umožní prevádzku štadióna bez väčších obmedzení, že sa to dá, je zrejmé z viacerých prebiehajúcich rekonštrukcií futbalových štadiónov na Slovensku,“ ubezpečil primátor s tým, že režim využívania športovej plochy určí po obnove Správa telovýchovných zariadení mesta podľa dopytu a kapacitných možností. O inom ako športovom využití, napríklad na koncerty, sa však predbežne neuvažuje, nakoľko areál je obklopený obytnými viacpodlažnými domami s veľkým počtom obyvateľov.       

Futbalový štadión v Spišskej Novej Vsi slúži miestnym už 90 rokov. Od roku 1928 ho postupne budovali až do terajšej podoby. Podľa primátora je dobrou správou, že sa zhruba pred rokom podarilo mestu dostať tento stánok späť do vlastníctva samosprávy. „Od rekonštrukcie si v prvom rade sľubujeme splnenie podmienok SFZ na daný typ štadiónu a poskytnutie štandardných podmienok na úrovni dnešnej doby pre športovcov aj športovú verejnosť,“ uzatvára Volný.       

Futbalový klub NOVES Spišská Nová Ves má v súčasnosti 16 družstiev, vrátane dvoch dievčenských, spolu je v ňom evidovaných 265 športovcov prevažne v mládežníckych kategóriách.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2019
Mesto na obnovu Reduty dotáciu nezískalo, bude hľadať iné zdroje
Mesto Spišská Nová Ves zatiaľ nezískalo dotáciu na rekonštrukciu budovy Reduty. Potvrdil to primátor mesta Pavol Bečarik s tým, že radnica bude na obnovu historickej dominanty námestia hľadať aj iné zdroje.
viac
12.03.2022
Plaváreň by po rekonštrukcii chceli opäť sprístupniť v apríli
Plaváreň v Spišskej Novej Vsi by chceli po rekonštrukcii znova sprístupniť verejnosti v apríli. Potvrdil to riaditeľ Správy telovýchovných zariadení mesta Vladimír Hovaňák s tým, že samotné práce sa začali v júli minulého roka a v súčasnosti sa dolaďujú posledné detaily.
viac
26.09.2022
Zrekonštruovaný atletický štadión onedlho sprístupnia verejnosti
V Spišskej Novej Vsi onedlho sprístupnia verejnosti zrekonštruovaný atletický štadión na Sadovej ulici. Ako prví ho v pondelok (26. 9.) otestujú miestni žiaci, a to v desiatich disciplínach.
viac
18.04.2023
ZOO priniesla v novej sezóne niekoľko noviniek, časť areálu obnovili
Spišskonovoveskú zoologickú záhradu nedávno po zimnej prestávke opäť otvorili pre verejnosť. Na novú sezónu si pripravili niekoľko noviniek a podarilo sa obnoviť aj časť areálu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %