Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.12.2017 02:54

Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku


Ilustračná snímka: (tasr).


Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.


15. decembra na Garbiarskej ulici v Seredi spustilo mesto vo vlastnej réžii prevádzku nocľahárne pre bezdomovcvov. Pred otvorením muselo mesto tieto priestory upratať a vydezinfikovať. Boli tu umiestnené postele a zabezpečené vybavenie miestnosti pre zamestnancov, ktorí vykonávajú dozor.

So spustením pomohla spoločnosť Amazon a to zakúpením 15 ks matracov. Už v čase otvorenia včak Matt Greene, generálny riaditeľ logistického centra Amazonu v Seredi avizoval, že týmto ich pomoc pre ľudí bez domova nekončí. V priestoroch spoločnosti mali umiestnený Vešiak pomoci, kam mohli zamestnanci nosiť všetko to, čo považovali za vhodné k darovaniu.  Toto krásne gesto napokon vyvrcholilo pred Vianocami, kedy sa všetky vyzbierané veci dostali tam, kde je ich potrebujú najviac.

"Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami 10 balíkov teplých vecí  zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste len nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky. Počas 14 dní prinášali do jedálne firmy na špeciálne vešiaky teplé oblečenie, deky, vankúše, obliečky či uteráky, jednoducho veci, ktoré môžu iným zachrániť život pred podchladením. Veci zo zbierky putovali do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré je určené hlavne ľuďom bez domova, ľudom v sociálnej núdzi, v krízovej situácii a ľudom odkázaným na pomoc iných, " uviedla Michaela Hollá zo spoločnosti Amazon.

Autor: (Iveta TÓTHOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Bratislavský magistrát organizuje zbierku pre ľudí bez domova
Bratislava zažíva pravú zimu a mrazivé počasie trápi najmä ľudí bez domova. Hlavné mesto preto s cieľom pomôcť týmto ľuďom organizuje zbierku potravín, oblečenia a iného potrebného materiálu, ktorá pomôže ľudom v núdzi odkázaným na našu materiálnu pomoc.
viac
16.01.2017
Vešiak pomoci už aj v Senici
Vešiak pomoci, ktorý sa v týchto chladných dňoch objavil v našom hlavnom meste, inšpiroval aj senickú radnicu. Mesto Senica sa po vzore Bratislavy ako aj iných miest v susednom Česku, či Maďarsku rozhodlo zrealizovať projekt na pomoc tým, ktorí potrebujú pomôcť v boji so zimou.
viac
03.11.2017
Bratislava organizuje verejnú zbierku teplých vecí pre ľudí bez domova
S prichádzajúcimi zimnými mesiacmi sa hlavné mesto rozhodlo zorganizovať verejnú zbierku teplého šatstva a oblečenia na pomoc ľuďom bez domova, ktorá trvá do pondelka 20. 11. 2017.
viac
07.12.2017
Úrad PSK sa zmenil na vianočné trhovisko
Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja sa v stredu 6. decembra symbolicky rozsvietil vianočný stromček. Stalo sa tak v rámci tradičných vianočných trhov, ktoré sú prezentáciou zariadení poskytovateľov sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %