Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.06.2021 10:25

Veľké a Malé Leváre už spája nová cyklotrasa


Zľava župan Juraj Droba, vicežupanka pre dopravu Alžbeta Ožvaldová, starosta Malých Levárov Adrian Pernecký, starosta Veľkých Levárov Richard Nimsch a župný poslanec Peter Tydlitát.


Cyklodoprava je zdravá, ekologická a je to výborná alternatíva k preplneným cestám. Aby však čo najviac ľudí presadlo na bicykel, potrebujeme mať bezpečné a pohodlné cyklotrasy. Nová cyklotrasa medzi obcami Veľké a Malé Leváre spojí železničnú stanicu a autobusové zastávky.


„Okrem skvelej spolupráce spája oddnes tieto obce aj nová cyklotrasa. Spoločne s vicežupankou Alžbetou Ožvaldovou a starostami Richardom Nimschom a Adrianom Perneckým sme dnes otvorili 3,3 km dlhý úsek. Trasa je nielen pekná, ale aj potrebná, pretože bude slúžiť deťom aj pracujúcim na presun k vlakovej stanici vo Veľkých Levároch. Preto sme si dali mimoriadne záležať na bezpečnosti a celá cyklotrasa je osvetlená. Projekt bude pokračovať budovaním moderného prestupného terminálu. Takto si predstavujem budúcnosť dopravy v kraji – kvalitná železničná doprava a poprepájané cyklotrasy. A špeciálne na Záhorí máme rozpracovaných cykloprojektov viac. Držím palce všetkým šikovným starostom, župa im bude s radosťou partnerom,” povedal v stredu (23. 6.) na otvorení cyklotrasy župan Juraj Droba.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2017
Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici otvoria vo štvrtok
Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici, ktorá je označovaná za najmodernejšiu na Slovensku, otvoria 21. septembra o 9. hodine. Avizoval to na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.
viac
08.10.2018
V meste pribudne most cez Hornád a trasy pre cyklistov i chodcov
Nový projekt dopravnej mobility v Spišskej Novej Vsi by mal vyriešiť vzťahy motorovej a nemotorovej dopravy. Cieľom je vybudovať moderné cyklistické, pešie a imobilné komunikácie popri rieke Hornád a smerom do historického centra mesta.
viac
28.07.2020
Veľké a Malé Leváre spojí cyklotrasa, na investíciu využijú eurofondy
Vyše trojkilometrovú cyklotrasu medzi obcami Veľké a Malé Leváre v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) vybuduje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.
viac
21.06.2023
V obci Veľké Leváre otvorili nový prestupový terminál
V obci Veľké Leváre otvorili v utorok nový prestupový terminál. Vznikol v rámci modernizácie infraštruktúry verejnej osobnej dopravy v blízkosti železničnej stanice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %