Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.04.2021 07:50

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach otvoria v sobotu


Snímka zdroj: (KSK).


Košický samosprávny kraj (KSK) otvorí nové veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach v sobotu 24. apríla. Záujemcovia o očkovanie sa môžu hlásiť cez takzvanú elektronickú čakáreň, ktorú spravuje Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI).


„Teraz je tam približne 1200 - 1300 záujemcov. Ide o prvé otvorenie, následne podľa množstva záujemcov v e-čakárni budeme otvárať michalovské centrum aj ďalšie dni. V tomto prípade máme vakcín dostatok,” uviedol v stredu lekár Košického samosprávneho kraja René Hako.

V priestoroch športovej haly Gymnázia Pavla Horova chcú očkovať aspoň 1000 ľudí denne, aktuálne vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. V košickom veľkokapacitnom centre na Ostrovského ulici bude očkovanie pokračovať v nedeľu (25. 4.) vakcínou spoločnosti Moderna a v pondelok vakcínou AstraZeneca.

„Záujem je posledné dni pomerne veľký, prispelo k tomu posunutie vekovej hranice, čo veľmi vítame a veríme, že sa bude naďalej posúvať. Tiež veríme, že v ďalších dňoch dôjdu ďalšie očkovacie dávky zo strany ministerstva zdravotníctva,” povedal Hako.

KSK aktuálne zaočkoval celkovo už 47 580 ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2019
Zemplínske múzeum po štyroch rokoch otvorí svoje brány
Zemplínske múzeum v Michalovciach sídliace v barokovo-klasicistickom kaštieli otvorí po štyroch rokoch trvajúcej uzávere svoje brány opäť 21. septembra. Uviedol to predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka počas stredajšieho oficiálneho prebratia stavby od zhotoviteľa.
viac
18.02.2021
Sme pripravení koordinovať očkovanie všetkých obyvateľov trnavskej župy
Trnavská župa je pripravená koordinovať proces očkovania na svojom území, čím ju vo štvrtok 11. februára 2021 poveril minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
viac
04.08.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrá zatiaľ kraj neplánuje zatvoriť
Košický samosprávny kraj (KSK) nateraz neplánuje zatvárať veľkokapacitné očkovacie centrá, ktoré tak naďalej ostávajú v prevádzke. Potvrdila to hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
23.06.2023
V Michalovciach otvorili múzeum veteránov, jeho súčasťou je aj turistický vláčik
Múzeum automobilových a motocyklových veteránov v Michalovciach slávnostne otvorili vo štvrtok. Jeho súčasťou je aj vyhliadkový cestný turistický vláčik, ktorý bude slúžiť na predstavenie mesta a prepojenie s okolím vrátane Zemplínskej Šíravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %