Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.04.2019 10:20

Veľkonočné trhy sa začínajú 10. apríla, ponúknu kraslice i folklór


Ilustračná snímka Banská Bystrica


Veľkonočné trhy na banskobystrickom Námestí SNP sa začnú 10. apríla a obyvatelia mesta pod Urpínom i jeho návštevníci sa opäť môžu tešiť na širokú ponuku tradičných výrobkov s veľkonočnou tematikou, ale aj chutné jedlá a nápoje.


TASR o tom v stredu informovala Dominika Mojžišová, hovorkyňa primátora, s tým, že námestie už zdobí symbolická breza, pri ktorej sa uskutočnia rôzne tanečné a hudobné vystúpenia.       

"Chýbať nebudú stánky s remeselníckymi výrobkami, ktoré budú otvorené každý deň od 9. do 19. hodiny. Ponúknu ľudovoumelecké predmety z rôznych materiálov, farebné kraslice, maľované vajíčka, pletené korbáče či prútené výrobky. Súčasťou trhov budú i zdobené medovníky, pekárenské, cukrárenské dobroty, med, medovina či výrobky z včelieho vosku," priblížila Mojžišová.       

Stánky s veľkonočnými pochutinami budú otvorené v rovnakom čase. V kultúrnom programe sa počas sviatočných dní predstavia napríklad Ľudová hudba Jána Maka, ženská spevácka skupina Trnki, detský folklórny súbor Radvanček, deti zo základných škôl či divadelníci.       

"Pred sviatkami jari je na našom námestí vždy cítiť život. Pri folklórnych vystúpeniach vládne dobrá atmosféra, spev teší okoloidúcich a deti so svojimi rodičmi, starými rodičmi vyrábajú korbáče a maľujú vajíčka v tvorivých dielňach. Verím, že aj tento rok sa potešia malí i veľkí obyvatelia a návštevníci. Všetkých srdečne pozývam na banskobystrické veľkonočné námestie," konštatoval primátor mesta Ján Nosko.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2018
Veľkonočnými trhmi na námestí zaznie aj Horehronský viachlasný spev
S blížiacimi sa najvýznamnejšími kresťanskými sviatkami v roku ožíva aj banskobystrické Námestie SNP. Od utorka (20.3.) tam začínajú tradičné veľkonočné trhy, ktoré potrvajú do stredy 28. marca a opäť ponúknu remeselnícke výrobky i špeciality pre labužníkov.
viac
05.04.2022
Veľkonočné trhy sa po dvoch rokoch pandémie opäť vrátili na námestie
Po dvoch rokoch od pandémie nového koronavírusu sa na banskobystrické námestie vracajú tradičné veľkonočné trhy. Návštevníci si ich užijú od 5. do 13. apríla.
viac
27.03.2023
Námestie od utorka ožije veľkonočnými trhmi, zvykmi a tradíciami
Od utorka Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou. Na Námestí SNP sa 28. marca začínajú príležitostné trhy, ktoré potrvajú do 5. apríla a kultúrny program pripomenie kresťanské i pohanské zvyky a tradície spájajúce sa s Veľkou nocou.
viac
31.03.2023
Župné trhy sa začnú v B. Bystrici, postupne budú v siedmich mestách kraja
Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %