Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.10.2022 08:25

Verejné osvetlenie bude v meste opäť svietiť naplno


Ilustračná snímka: (tasr).


Z dôvodu extrémne vysokých cien elektrickej energie skúšobne vypol prevádzkovateľ verejného osvetlenia Služby mesta Piešťany (SMP) od 19. septembra časť osvetlenia v meste. Informovalo o tom mesto Piešťany na svojej webovej stránke.


Od 1. októbra bude verejné osvetlenie postupne zapojené na všetky fázy a svietenie obnovené v plnom rozsahu. "Počas dvoch týždňov skúšobnej prevádzky bolo technikmi SMP vyhodnotené, že nie je v súčasnosti technicky možné bez väčších zásahov vyriešiť tretinu systému svietenia - každá tretia lampa - a tak zaistiť čiastočné osvetlenie v uliciach mesta tak, ako by bolo žiadúce a ako sme zamýšľali," uviedla riaditeľka SMP Hana Dupkaničová.

"Plné osvetlenie ulíc je možné po finančnom sanovaní rozpočtu Služieb mesta Piešťany z rezervného fondu mesta a miernym znížením extrémne vysokých cien elektrickej energie v posledných dňoch. Veríme, že v budúcnosti nebude takéto opatrenie potrebné, vzhľadom k extrémne kolísavým a nepredvídateľným cenám komodity na burze," doplnil primátor Peter Jančovič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Malacky budú pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia
Druhá etapa modernizácie verejného osvetlenia v Malackách by mala mesto podľa odhadov stáť približne 1 300 000 eur.
viac
18.11.2016
Mesto pripravuje najväčšiu komplexnú modernizáciu verejného osvetlenia
Košice pripravujú výrazné zlepšenie sústavy mestského verejného osvetlenia. Navyše tak, že pri obrovskej investícii, nebude v nasledujúcich 15 rokoch mestský rozpočet zaťažený nad rámec doterajších nákladov na osvetlenie. 
viac
01.08.2017
Verejné osvetlenie v Košiciach bude dočasne spravovať Dopravný podnik
Dopravný podnik mesta Košice, a. s. (DPMK) bude zabezpečovať od 1. augusta 2017 správu a údržbu verejného osvetlenia v Košiciach do skončenia verejnej súťaže na koncesiu na poskytovanie služieb verejného osvetlenia.
viac
23.09.2022
Mesto znižuje pre ceny energií verejné osvetlenie na tretinu
Mesto Piešťany oznámilo zníženie intenzity osvetlenia ulíc mestskými pouličnými lampami. V záujme šetrenia výdavkov plne osvetlené naďalej zostanú iba hlavné ťahy – Bratislavská, Krajinská ulica a Žilinská cesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %