Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.12.2018 02:05

Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora


Ilustračna snímka, zdroj: kosickespravy.sk


Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta za rok 2018. Ako magistrát informuje na svojej webovej stránke, návrhy je potrebné predložiť písomne aj elektronicky. Verejné ocenenia sa udeľujú každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice.


 V návrhu je okrem základných údajov navrhovaného jednotlivca alebo kolektívu a kontaktov aj navrhovateľa potrebné uviesť i krátky text charakterizujúci dôvod ocenenia, ktorý bude v prípade jeho udelenia uvedený na listine. Zároveň musí obsahovať stručný prehľad pôsobenia alebo životopis navrhovaného so zameraním sa na oblasť, ktorá súvisí s návrhom na ocenenie.       

Termín uzávierky na predloženie návrhov na Cenu mesta Košice je 18. január 2019. Mestské zastupiteľstvo ho môže udeliť za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, kultúrnej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Udeľuje sa raz ročne, najviac desiatim jednotlivcom a trom kolektívom. Cena mesta "in memoriam" sa udeľuje najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti navrhnutej na ocenenie.       

Pripomína, že Cenu primátora mesta udeľuje primátor obyvateľom s trvalým pobytom na území Košíc za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy a rozvoja mesta, za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, kultúrnej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Táto cena sa udeľuje najviac pätnástim jednotlivcom a trom kolektívom. Termín uzávierky na predloženie návrhov je 15. marec 2019.       

"Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať predstavitelia mesta, poslanci mestského zastupiteľstva, orgány mestských častí, zástupcovia širokej verejnosti, najmä občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie, ako aj ďalší obyvatelia mesta," uvádza magistrát.       

Podrobnejšie informácie nájde verejnosť na webstránke mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Žilina hľadá výnimočné osobnosti mesta
Aj v tomto roku majú Žilinčania možnosť navrhnúť významné osobnosti alebo kolektívy zo svojho okolia, ktoré nesú výrazné zásluhy v oblasti kultúry, športu či vzdelávania. Mesto Žilina opäť hľadá výnimočných ľudí, ktorým udelí jedno zo svojich ocenení.
viac
16.02.2018
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2018
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2018. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 26. raz počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje Bratislavské mestské dni.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %