Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.11.2021 11:40

Verejnosť môže pripomienkovať návrh zmien územného plánu mesta


Skalica.


Mesto Skalica pripravilo návrh na zmenu súčasného územného plánu. Verejnosť ho môže pripomienkovať do 23. decembra. Informoval o tom mediálny servis mesta.


Územný plán zohľadňuje rozvoj nových lokalít bývania, rekreácie a poľnohospodárskych usadlostí. "Zároveň umožňuje budúce prípravy nových cyklistických trás a dlho diskutovaný obchvat mesta. Ten je v novom územnom pláne posunutý v súlade s požiadavkou obyvateľov Krivých Kútov do vzdialenejšej polohy od obytnej zóny. Všetky navrhované úpravy je možné si prezrieť v grafickej časti zmien a doplnkov," doplnil mediálny servis.

Mesto podľa vlastných slov plánom prispieva aj k podpore ochrany životného prostredia a zohľadňuje závery koncepcie rozvoja tepelnej energetiky a nízkouhlíkovej stratégie mesta. "Tieto dokumenty stanovujú napríklad vyššie percento zelene a nižšiu zastavanosť jednotlivých lokalít. Umožňujú tiež riešenia takzvaných zelených striech a zelených fasád na budovách, či zelených plôch v rámci plochy parkovísk. V Zlatníckej doline sa v pláne zohľadňujú aktuálne regulácie platné na území mesta," informoval mediálny servis.

Oznam o prerokovaní návrhu územnoplánovacej dokumentácie spolu s odkazom, na ktorom je dokumentácia zverejnená, je dostupný v sekcii úradná tabuľa na internetovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
30.03.2021
Plán udržateľnej mobility BSK má vyvážiť pomer osobnej a verejnej prepravy
Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa v pondelok 29. marca zišli na svojom XXVI. pracovnom zasadnutí. Na programe bolo celkovo 22 bodov.
viac
17.08.2021
Obyvatelia Trnavy môžu pripomienkovať zmeny v územnom pláne
Viacero významných rozvojových krokov zahŕňa návrh novej, v poradí tohtoročnej desiatej zmeny Územného plánu (ÚP) mesta Trnava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %