Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
17.03.2021 08:25

Verejnosť sa môže uchádzať o prostriedky z participatívneho rozpočtu


Mestský úrad v Poltári.


Obyvatelia mesta Poltár môžu do konca marca podávať návrhy projektov, pre ktoré by chceli získať prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.


Prioritnými oblasťami sú aktívne občianstvo, verejné priestranstvá, životné prostredie, kultúra, deti a mládež. Patria sem tiež rodina, seniori, sociálna oblasť, rozvoj cestovného ruchu, šport, voľnočasové aktivity či propagácia mesta. Celková suma participatívneho rozpočtu na tento rok je 15 000 eur. Hlavným prínosom jeho zavedenia je možnosť obyvateľov pomáhať svojou aktivitou zlepšovať kvalitu života v meste.

„Maximálna suma na podporu jedného projektu je 1500 eur. Návrhy je možné podávať do 31. marca tohto roka,” pripomína mesto a tým, že prostriedky na uskutočnenie jednotlivých návrhov schvaľuje mestské zastupiteľstvo.

Žiadateľmi môžu byť všetky fyzické osoby nad 18 rokov, ktoré majú trvalý pobyt v Poltári. Papiere treba poslať poštou na adresu Mestský úrad Poltár, Železničná č. 489/1, 987 01 Poltár. Do procesu posudzovania mesto nezaradí žiadosti, ktoré ľudia doručia po 31. marci. Spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu mesta sa riadi zásadami, úplné znenie zverejňuje mesto na svojej webovej stránke.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
04.02.2021
Žiadosti o dotácie z Fondu PRO Senica možno podať do konca februára
Mestské zastupiteľstvo v Senici na svojom zasadnutí schválilo rozpočet, ktorý počíta s vyplácaním dotácií z Fondu PRO Senica v rovnakej výške, aká bola nastavená v minulom roku, čo predstavuje sumu 140 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
08.04.2021
O prostriedky z participatívneho rozpočtu Novej Bane sa uchádzajú tri projekty
O finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta Nová Baňa sa uchádzajú tri projekty. Samospráva o pridelení financií rozhodne do konca apríla, informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.
viac
29.04.2021
V rámci Participatívneho - komunitného rozpočtu TSK budú zvažovať 82 projektov
Kvôli pandémii koronavírusu bol Participatívny-komunitný rozpočet TSK v minulom roku zrušený, po ročnej prestávke bolo možné opäť predkladať zaujímavé komunitné projekty z vybraných oblastí, ktoré prispejú k rozvoju kraja. Na župu bolo doručených 92 originálnych projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %