Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.04.2019 05:35

Verejnosť už môže hlasovať za projekty z participatívneho rozpočtu


Nitrianska komunitná nadácia


Nitrianska komunitná nadácia (NKN) už oficiálne spustila verejné hlasovanie, prostredníctvom ktorého môžu Nitrania podporiť projekty, ktoré by mali získať grant z programu Mením moje mesto.


Prostredníctvom neho NKN bude rozdeľovať financie z participatívneho rozpočtu mesta, na ktorý poslanci zastupiteľstva vyčlenili tento rok 80 000 eur.       

Cieľom programu je podporovať inovatívne  projekty občanov mesta Nitra v rôznych oblastiach, predovšetkým vo vzdelávaní, sociálnej oblasti a ochrany zdravia, v oblastiach aktivizácie mladých ľudí i seniorov, aktívnej kultúry a zachovania kultúrnych hodnôt, ochrany životného prostredia, rozvoja cestovného ruchu, rozvoja verejných priestorov a športových aktivít.       

Participatívny rozpočet sa rozdeľuje na základe vyhlásenia grantovej výzvy v troch úrovniach. „V rámci prvej aktívni občania predkladajú návrhy svojich projektov, na druhej úrovni verejnosť rozhoduje o podpore najlepších zámerov prostredníctvom hlasovania a v rámci poslednej úrovne občania projekty sami realizujú,“ vysvetlila PR manažérka NKN Natália Zákopčanová.       

Jeden projekt môže získať najviac 4000 eur. O podporu žiadali rôzne organizácie so sídlom v Nitre, ale aj neformálne skupiny zložené z najmenej troch občanov. Uzávierka prijímania žiadostí o grant bola o polnoci 18. marca 2019. „V rámci tohtoročného hlasovania sa uchádza o priazeň občanov mesta Nitra 57 predložených projektov, ktoré majú ambíciu prispieť ku skvalitneniu života v našom meste a vychádzajú z potrieb a záujmov občanov," povedala Zákopčanová.       

Ako pripomenula, hlasovanie prebieha od 1. do 22. apríla. Občania v ňom môžu podporiť minimálne jeden a maximálne päť projektov. „Hlasovať je možné na stránke https://mmm2019.hlasobcanov.sk/. Výsledky zverejníme 23. apríla," dodala Zákopčanová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2017
Občania môžu podporiť projekt Ozeleňme mesto Levice
Mesto Levice postúpilo do ďalšieho verejného hlasovania v rámci grantového programu Komunitné granty 2017 s podnázvom 80 000 eur pre komunity, kde to žije Nadácie VÚB.
viac
16.05.2018
V rámci programu Mením moje mesto získa grant 12 projektov
Mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou podporí sumou 50.000 eur projekty, ktoré do programu Mením moje mesto prihlásili jednotlivci i rôzne inštitúcie. O prihlásených zámeroch hlasovala verejnosť. Tie, ktoré dostali najviac hlasov, získali aj finančnú dotáciu.
viac
18.04.2020
Verejné hlasovanie určilo projekty podporené z participatívneho rozpočtu
Projekty, ktoré podporia z nitrianskeho grantového programu Mením Moje Mesto, sú už známe. Ľudia vo verejnom hlasovaní vyberali z 29 verejnoprospešných zámerov. Finančnú podporu získa desať projektov, ktoré dostali najviac hlasov.
viac
04.05.2020
Koronavírus ovplyvňuje aj čerpanie grantov na verejnoprospešné projekty
Grantový program Mením Moje Mesto financovaný z participatívneho rozpočtu mesta Nitra už pozná víťazné projekty. Rozhodla o nich verejnosť hlasovaním od 16. marca do 15. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %