Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
31.05.2022 08:25

Via ferraty na Skalke budú pre návštevníkov prístupné od začiatku júna


Ilustračná snímka.


Via ferraty na Skalke pri meste Kremnica budú po zimnej uzávere od stredy (1. 6.) opäť prístupné pre návštevníkov. Začiatku letnej sezóny predchádzala kontrola via ferratových trás i cvičenia horských záchranárov. Na oficiálnej stránke o tom informuje mesto Kremnica.


Pred začiatkom hlavnej sezóny bola na via ferratách vykonaná prehliadka, ktorá spočíva vo vizuálnej kontrole trás, spevnení a dotiahnutí spojov a drevených konštrukcií či kontrole a nastavení istiacich reťazí. "Súčasťou revízie je aj ošetrenie korodujúcich miest, povrchová úprava statických drevených častí, kontrola chodníkov či biocídna ochrana pred drevokazným hmyzom a poveternostnými podmienkami," priblížila samospráva.

Podľa mesta Kremnica sú via ferraty na Skalke po technickej stránke na nápor turistov pripravené. V súvislosti s končiacou sa zimnou uzáverou via ferratových trás sa na ich opätovné otvorenie pripravovali aj členovia Horskej služby Kremnické vrchy, ktorí si na cvičnej lezeckej stene precvičili systémy záchrany i zdravotnú pomoc turistom.

Via ferraty na Skalke začalo mesto Kremnica budovať v roku 2017, k lokalite Via ferraty Komín v roku 2019 pribudol aj 80 metrov dlhý visutý most. V roku 2020 samospráva otvorila druhú lokalitu s názvom Via ferratový svet, ktorej súčasťou je napríklad presklená visutá lávka či najťažšia ferratová cesta na Slovensku. Aktuálnym zámerom mesta Kremnica je lokalitu rozšíriť aj o vyše kilometer dlhú lanovú zip-line dráhu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2021
Via ferraty na Skalke otvoria opäť v sobotu
Via ferraty na Skalke v blízkosti mesta Kremnica budú po zimnej uzávere opäť otvorené v sobotu (5. 6.). Niekoľkodňová revízia priniesla i úpravy ferratových trás s cieľom zvýšiť bezpečnosť návštevníkov. Najťažšie trasy tak budú určené už len pre skúsených lezcov.
viac
26.05.2022
Letnú sezónu na Liptove otvorili na konskom koči a v historických kostýmoch
Letnú sezónu 2022 na Liptove otvorili v stredu v centre Liptovského Mikuláša na konskom koči a v historických kostýmoch. Predstavili tak nový projekt s názvom Historický kompas, ktorého cieľom je oživenie centra mesta a odkazu minulých čias.
viac
27.06.2022
Letné kúpalisko plánuje tohtoročnú sezónu otvoriť 1. júla
Letné kúpalisko v Detve plánuje tohtoročnú letnú sezónu otvoriť v piatok 1. júla. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
31.05.2023
Ferraty na Skalke budú pre verejnosť otvorené od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri Kremnici budú pre verejnosť opätovne otvorené od 1. júna. Začiatku letnej sezóny predchádzala periodická ročná prehliadka Via ferratového sveta aj ferratových trás na hrebeni Kremnických vrchov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %