Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.12.2019 11:55

Vianočné mestečko otvoril slávnostný program


Ilustračná snímka, zdroj: nitraden.sk


Na Svätoplukovom námestí v Nitre o 18. hodine slávnostne otvorili Vianočné mestečko. Až do pondelka 23. decembra bude obyvateľom i návštevníkom mesta ponúkať kultúrny program, remeselné trhy i gastronomické špeciality.


 Vianočný tovar bude mať 12 vybraných predajcov v mestských a štyria predajcovia vo vlastných stánkoch. „Naším zámerom bolo zabezpečiť zvýšenie kvality jedál predávaných na vianočných trhoch, chýbať nebudú ani jedlá pre celiatikov. Tešíme sa, že medzi komisiou vybranými prevádzkami sú aj špeciality, ktoré v nitrianskom vianočnom mestečku ešte neboli,“ uviedol pred časom viceprimátor Daniel Balko.       

Nedeľný úvodný program v mestečku patrí vystúpeniam viacerých skupín a umelcov. Návštevníkom sa predstaví Itcho Pčelár, Kristína Uhlíková, Juro Janík, Edita Andelová, Michal Cabala, Erika Strečková, Brigita, Nika Karch a Kristián Révay. „Aj ďalšie dni prinesú bohatý kultúrny program. Pripravené sú pozdravy detí zo základných a materských škôl, premietanie večerníčka a rozprávkové prekvapenia. Súčasťou programu budú aj folklórne vianočné melódie a ďalšie hudobné vystúpenia,“ uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu. Mikuláš navštívi Vianočné mestečko v nedeľu 8. decembra o 17. hodine. V programe nazvanom Mikuláš a jeho anjel je pripravená nielen ohňová šou a veľkoplošná projekcia, ale aj pouličná performance s prekvapením.       

Na Luciu 13. decembra je pripravená zábava s Folklórnym súborom Tradícia Dražovce a kapelou Walk On. O dva dni neskôr prinesú o 18. hodine do mestečka betlehemské svetlo skauti. V priebehu ďalších dní budú súčasťou programu rôzne hudobné vystúpenia, ale aj dobrovoľná zbierka kníh a hračiek. Pripravené sú tiež detské divadelné predstavenie, vystúpenia folklórnych súborov, spevákov a kapiel. „Silvestrovská veselica bude na Svätoplukovom námestí 31. decembra. Začne sa hodinu a pol pred polnocou, do tanca bude hrať DJ Martin Mada. Krátko po polnoci všetko najlepšie v roku 2020 zaželá občanom Nitry primátor Marek Hattas. Zábavný program bude pokračovať aj hodinu po polnoci,“ dodal Jančovič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2020
Vianočné mestečko v Nitre tento rok definitívne nebude
Tradičné Vianočné mestečko v Nitre tento rok nebude. Mesto sa snažilo trhy a kultúrne podujatia na Svätoplukovom námestí zorganizovať aj napriek pandémii ochorenia COVID-19.
viac
15.10.2021
Mesto Nitra finišuje s registráciou predajcov vo Vianočnom mestečku
Záujemcovia, ktorí chcú byť súčasťou nitrianskeho Vianočného mestečka, majú už iba víkend na to, aby sa zaregistrovali. Ako informovala radnica, registrácia bola zverejnená 29. septembra a končí sa 18. októbra napoludnie.
viac
17.12.2022
V centre mesta Levice v piatok otvorili Vianočné mestečko
Na Námestí hrdinov v centre Levíc v piatok otvorili Vianočné mestečko. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude ponúkať až do 22. decembra.
viac
13.11.2023
Vianočné mestečko v Nitre bude počas celého adventu ponúkať aj kultúrny program
Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí bude v priebehu decembra ponúkať okrem občerstvenia a remeselných výrobkov aj kultúrny program. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude prinášať počas celého adventného obdobia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %