Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
11.11.2022 08:25

Vianočné osvetlenie v meste zdražovanie energií neovplyvní


Ilustračná snímka.


Vianočné osvetlenie v Dudinciach v Krupinskom okrese zdražovanie cien energií neovplyvní. Potvrdila to Monika Sliacka zo sekretariátu dudinského primátora.


Pripomenula, že v rámci príprav sviatočného osvetlenia nechystá samospráva žiadne zmeny. "V celom meste máme úsporné vianočné LED osvetlenie, nevynímajúc osvetlenie stromčeka," spresnila s tým, že skrátiť dobu vianočného osvetlenia zatiaľ neplánujú. Vianočné osvetlenie v Dudinciach podľa nej rozsvietia v piatok 2. decembra s príchodom Mikuláša.

Ako ďalej uviedla, vypnutím výzdoby by mesto získalo len minimálnu úsporu energií. "Chceme, aby sme obyvateľom a aj návštevníkom nášho mesta aspoň takýmto spôsobom spríjemnili najkrajšie obdobie v roku," podotkla.

Podobná situácia ako v Dudinciach bude aj v obci Zvolenská Slatina vo Zvolenskom okrese. Starostka Mária Klimentová uviedla, že vianočné osvetlenie majú z predchádzajúcich rokov a neplánujú dokupovať ďalšie. "To, ktoré máme, však ešte tieto Vianoce rozmiestnime, nemáme veľa ozdôb, zdobíme len stred obce," informovala a dodala, že zapaľovať a zhasínať ho budú spolu s verejným osvetlením. Podľa nej elektrickú energiu majú do konca tohto roka zazmluvnenú v starých cenách. "Rozhodli sme sa, že ešte tieto Vianoce obyvateľom obce týmto spôsobom sviatky spríjemníme," ukončila.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Na Mariánskom námestí v Žiline inštalujú novú vianočnú výzdobu
Mesto Žilina si pre svojich obyvateľov a návštevníkov pripravilo malé prekvapenie v podobe novej vianočnej výzdoby na Mariánskom námestí. Aktuálne prebieha jej postupné osádzanie a skúšanie.
viac
12.11.2022
Vianočné osvetlenie v meste zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Banskej Bystrici zdražovanie cien energií neovplyvní. TASR to v piatok potvrdila hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
18.11.2022
Prešov sa ladí do vianočných farieb
Centrum mesta Prešov v priestore pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už zdobí veľký vianočný stromček. Smrek z Ulice 17. novembra má približne 15 metrov a stane sa jednou z dominánt tohtoročnej vianočnej výzdoby v meste.
viac
30.11.2022
Vianočné osvetlenie v Hriňovej zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Hriňovej v Detvianskom okrese zdražovanie cien energií neovplyvní. Potvrdil to primátor mesta Stanislav Horník.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %