Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.12.2022 01:30

Vianočné trhy sa po prestávke vracajú do Dúbravky


Ilustračná snímka: (tasr).


Vianočné trhy sa po prestávke vracajú do bratislavskej Dúbravky. Stánky pred tamojším kultúrnym domom majú byť otvorené od piatka (9. 12.) do soboty (10. 12.) v čase od 10.00 do 20.00 h. Informovala o tom hovorkyňa mestskej časti Lucia Marcinátová.


"Komornými vianočnými trhmi chceme podporiť spoločné trávenie voľného času so svojimi susedmi a tiež to, aby si Dúbravčania vedeli vianočnú atmosféru trhov vychutnať aj priamo doma v mestskej časti," skonštatoval starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Na vianočných trhoch vystúpia okrem iných skupina Kuštárovci, žiaci Základnej umeleckej školy Eugena Suchoňa či skupina Kochanski. Program obohatí aj Sokoliareň, Minizoo Devín či výstava Adventná kytica v Galérii Villa Rustica.

Vianočné trhy neobídu počas najbližšieho víkendu (9. – 11. 12.) ani mestskú časť Rača. Okrem vianočných koncertov, vystúpení miestnych školákov a škôlkarov či privítania Mikuláša, ktorý príde na vinohradníckom koči, nebude chýbať aktivita Malé darčeky vyrobené veľkými srdiečkami.

"Pôjde o predaj vianočných drobností vytvorených žiakmi zo Základnej školy Tbiliská počas individuálnych stretnutí so špeciálnymi pedagógmi a psychológmi zo školského podporného tímu," priblížil referent komunikácie miestneho úradu Miroslav Vajs. Výťažok z predaja pôjde núdznemu obyvateľovi v Rači.

Vianočné trhy sa po pauze vrátili aj do mestskej časti Petržalka, trvajú do 22. decembra. Advent neobišiel ani bratislavskú Karlovu Ves a bratislavský Ružinov. Vianočné trhy začali už aj na Hviezdoslavovom námestí a Hlavnom námestí v bratislavskom Starom Meste.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2019
Staré Mesto otvorí tohtoročné vianočné trhy 22. novembra
Bratislavské Staré Mesto otvorí tohtoročné vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí 22. novembra a potrvajú do 23. decembra.
viac
21.10.2021
Staromestské trhy by sa mohli začať 26. novembra, budú však iné
Na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste by sa mohli tohtoročné vianočné trhy konať od 26. novembra do 23. decembra. Také sú plány mestskej časti.
viac
25.10.2022
Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy
Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.
viac
28.11.2022
Na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí sa oficiálne začnali vianočné trhy
Rozsvietením vianočného stromčeka sa v piatok podvečer na Hlavnom námestí v Bratislave oficiálne začali tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa do hlavného mesta vracajú po dvojročnej pandemickej prestávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %