Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.11.2018 11:35

Vianočný stromček rozsvietia počas otvorenia jarmoku


Ilustračná snímka (MsÚ)


Vianočnú výzdobu inštalujú v týchto dňoch v uliciach mesta Liptovský Mikuláš. Na stĺpoch verejného osvetlenia v pešej zóne pribudli ozdoby s 3D motívmi, zamestnanci tamojších verejnoprospešných služieb (VPS).


Postupne postavili aj hlavný vianočný stromček na Námestí osloboditeľov. Ten sa oficiálne rozžiari 7. decembra počas otvorenia jarmoku. TASR informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

 „Hlavný vianočný strom je smrek. Svietiť bude v príjemnej červeno-modrej kombinácii," uviedol Tibor Molnár z VPS.       

Dekoračné prvky v podobe hviezd a vločiek nainštalujú v najbližších dňoch na sídlisku Podbreziny. V rámci pešej zóny ozdobia okrem hlavného stromčeka aj menšie stromčeky svetelnými reťazami v ľadovej a žltej farbe. „Samozrejmosťou bude výzdoba vianočných stromčekov v mestských častiach," podotkol Molnár.       

Novinkou týchto Vianoc bude inštalácia vstupnej brány do pešej zóny pri miestnom hoteli, ktorá dekoratívne skrášli priestor počas vianočného obdobia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2018
Inštaláciou modernejších kamier chce radnica zvýšiť bezpečnosť
Zvýšenie bezpečnosti a ochranu verejného majetku na viacerých uliciach v Liptovskom Mikuláši chce radnica zabezpečiť novými modernejšími kamerami. Na projekt prevencie kriminality na rok 2018 získalo mesto v uplynulom období dotáciu vo výške 25.000 eur.
viac
19.10.2019
Nové priestory potešia detských čitateľov
Podkrovie Liptovskej knižnice Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši prešlo výraznou obnovou, ktorá poteší najmä detských čitateľov. V priestore podkrovia vzniklo moderné oddelenie detskej literatúry, kútik pre najmenších aj zóna hier a oddychu.
viac
12.10.2021
V Liptovskom Mikuláši majú problém s havranmi,na stromy umiestnia makety dravcov
Obyvateľov Liptovského Mikuláša obťažujú premnožené havrany poľné, ktoré robia hluk a znečisťujú verejné priestranstvá. Koncom januára dá preto radnica nainštalovať v korunách stromov makety dravých vtákov.
viac
14.06.2023
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna počas Stoličných dní. Tie sa budú konať na Námestí osloboditeľov od štvrtka 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %