Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
11.11.2016 11:45

Vianočný stromček v Bruseli bude zo Slovenska


Minuloročný vianočný stromček na námestí Grand Place v Bruseli.


Primátor Bruselu Yvan Mayeur v stredu (9.11.) na tlačovej konferencii zameranej na priebeh vianočných sviatkov v hlavnom meste Belgicka oznámil, že tohoročné "Zimné radosti" bude na námestí Grand Place zdobiť vianočný stromček zo Slovenska, na pripomenutie slovenského predsedníctva v Rade EÚ.


Informáciu dnes potvrdil slovenský veľvyslanec v Belgickom kráľovstve Stanislav Vallo, ktorý s touto iniciatívou oslovil bruselskú radnicu ešte začiatkom leta.      

Veľvyslanec na stredajšej tlačovej besede vystúpil so stručnou informáciou o vianočnom strome, ktorý tento rok daruje Bruselčanom a Bruselu práve Slovenská republika. Vallo spresnil, že strom sa podarilo zabezpečiť vďaka aktívnej podpore zo strany Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Organizáciu prepravy nadrozmerného nákladu sponzorsky zabezpečila belgická spoločnosť LVD pôsobiaca v Tornali.      

Vallo spresnil, že na Hlavné námestie do Bruselu by sa mal strom dostať 17. novembra medzi 05:00 a 06:00 hod., kým v meste nie je intenzívna cestná premávka. Slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka je naplánované na 25. novembra.      

Zimné radosti, ako bruselská radnica už tradične nazýva vianočné sviatky spojené s výzdobou a vianočnými trhmi, potrvajú od 25. novembra do konca roka.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2016
Web slovenského predsedníctva v Rade EÚ www.eu2016.sk je spustený
Predsednícky web bol spustený dnes, 9. mája 2016, keď si zároveň ako členská krajina EÚ pripomíname Deň Európy.
viac
03.12.2020
Mesto vyčlení lokality na výsadbu ekologických vianočných stromčekov
Topoľčianska radnica chce tento rok podporiť obyvateľov mesta, ktorí si kúpia ekologické vianočné stromčeky.
viac
12.11.2022
Vianočné osvetlenie v meste zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Banskej Bystrici zdražovanie cien energií neovplyvní. TASR to v piatok potvrdila hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
18.11.2022
Prešov sa ladí do vianočných farieb
Centrum mesta Prešov v priestore pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už zdobí veľký vianočný stromček. Smrek z Ulice 17. novembra má približne 15 metrov a stane sa jednou z dominánt tohtoročnej vianočnej výzdoby v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %