Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.09.2016 09:00

Víkend plný športu pre všetkých


Pozvánka.


Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.


„Bratislava, športujúce mesto je podujatie, ktoré návštevníkom dáva priestor aktívne si vyskúšať viac ako 50 športových aktivít a tréningov a čo je podstatné, je určené pre širokú verejnosť od detí až po seniorov. Každý má teda šancu nájsť si pre seba ten najlepší šport. Vyzdvihol by som aj veľkú  súťaž na našich školách. Minulý rok sa nám v rámci aktivity podarilo rozhýbať viac ako 19 000 žiakov, preto verím, že teraz ich bude viac,“ povedal k podujatiu bratislavský župan Pavol Frešo.

Bratislava, športujúce mesto sa uskutoční v rámci Európskeho týždňa športu. Vzniklo v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a záštitu nad ním prebral Bratislavský samosprávny kraj, primátor mesta Bratislavy a Aupark Bratislava. Tohtoročné podujatie sa uskutoční aj vďaka spolufinancovaniu z programu Európskej únie Erasmus+.

Novinkou tohto roka je športová medzinárodná konferencia o Podpore športu v EÚ a Networkingu v športe, ktorá sa uskutoční v sobotu 10. septembra v hoteli Premium. Zástupcovia športových klubov z Bratislavy, ale najmä účastníci zo zahraničných partnerských miest (Budapešť, Viedeň, Praha, Perugia, Dublin, Ľubľana a Štokholm) si budú môcť vypočuť veľa zaujímavých speakrov na tému projektový manažment, podpora športu z prostriedkov EÚ a Networking v športe.

Podujatia pre širokú verejnosť pod názvom Bratislava, športujúce mesto začína v nedeľu 11. septembra o 10. hodine a potrvá do večerných hodín. V Sade Janka Kráľa a Aupark Bratislava si budú môcť návštevníci vyskúšať viac ako 50 športových aktivít a tréningov, pripravené sú prezentácie športových disciplín lokálnymi športovými klubmi a asociáciami, tréningové jednotky. Absolvovaním 10 športových disciplín sa budú môcť všetci akreditovaní návštevníci zapojiť aj do veľkej športovej súťaže.

Sprievodný kultúrno-športový program predstaví exhibície športov ako show dance, moderná gymnastika, aikido, pole dance, spoločenský tanec a ďalšie. V rámci programu vystúpia známi športovci, s ktorými si verejnosť bude môcť zasúťažiť v netradičných disciplínach alebo získať ich autogram. Prezentovať sa bude zdravá výživa a k dispozícii bude aj zdravotné poradenstvo.

Súčasťou podujatia Bratislava, športujúce mesto bude slávnostné otvorenie veľkej školskej súťaže „Európsky týždeň športu na školách Bratislavského kraja“. Bratislavský samosprávny kraj ju organizuje už po druhý raz a tento rok sa na školách uskutoční v dňoch 12. - 16. septembra. Cieľom je vytvoriť aspoň 20-minútovú športovú aktivitu za aktívnej účasti čo najväčšieho počtu žiakov, študentov, pedagógov, zamestnancov školy alebo rodičov a priateľov žiakov a študentov.  Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách - základné a stredné školy. Jediným hodnotiacim kritériom je množstvo zapojených žiakov, učiteľov, zamestnancov školy, či príbuzných do pohybovej aktivity trvajúcej minimálne 20 minút. Čím viac sa ich zapojí v prepočte na počet žiakov školy, tým väčšia je ich šanca na výhru. Tie najúspešnejšie a najšportovejšie školy budú odmenené poukazmi na nákup  športového vybavenia.

Európsky týždeň športu vyhlásila Európska komisia už druhýkrát na základe žalostných výsledkov prieskumu Eurobarometra ohľadne aktívneho trávenia voľného času, podľa ktorého sa až dve tretiny Slovákov venuje športu málo alebo vôbec. Podobne na tom boli aj v ostatných 27 štátoch EU. Cieľom týždňa plného športu a fyzických aktivít je propagovať pohyb, šport a zdravý životný štýl.

 

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2016
Napoleon opäť bojuje o Bratislavu
Ukážky dobového vojenského táborenia francúzskej a rakúskej armády, ich vojenského výcviku, pochodu na bojové pole, rekonštrukcia historických bojov a veľa ďalšieho aj tento rok prinesie tradičné podujatie kultúrneho leta Bratislavského samosprávneho kraja „Ubránili sme sa“.
viac
04.07.2016
Slovensko si pripomenie Deň zahraničných Slovákov
Slovenská republika si 5. júla 2016 pripomenie Deň zahraničných Slovákov. Deje sa tak od roku 1993 na základe zákona NR SR č. 241/1993 Z. z., ktorým sa 5. júl stal pamätným dňom.
viac
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
16.07.2021
Bratislava má novú kultúrnu scénu, otvorili ju v Sade J. Kráľa
V bratislavskom Sade Janka Kráľa otvorili vo štvrtok novú kultúrnu scénu, ktorá spestrí program 46. ročníka mestského festivalu Kultúrne leto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %