Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.09.2017 01:18

Víkend v bratislavskom regióne v znamení hodovania a kapusty


Pozvánka.


Európska noc výskumníkov, Karloveské hody 2017, Bitka o Bratislavu 2017, Cyklistické preteky, Oktoberfest, Guláš majster spod Vysokej a Dni zelá. Tieto podujatia spríjemnia jesenný víkend v regióne.


„Tento víkend bratislavský región privíta hneď niekoľko podujatí Župnej jesene. Tradičné Dni zelá v Stupave a Karloveské hody prinesú okrem oslavy jesene aj remeselný Farm Fest,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V piatok sa môžeme tešiť na Európsku noc výskumníkov v Prírodovednom múzeu, ktorá sa ponesie v znamení prednášok a výstav. Podujatie vyvrcholí prednáškou- Ako funguje príroda o 11. hodine večer pred budovou Slovenského národného múzea.

Tradičné Karloveské hody odštartujú už v piatok na námestí sv. Františka. Oficiálne otvorenie je naplánované o 16:30, po ktorom nasleduje Hodový sprievod do Líščieho údolia. Víkendové Karloveské hody budú bohaté na kultúrny program sprevádzané podujatím Farm Fest, ktorý predstaví to najlepšie od regionálnych predajcov.

21. ročník obľúbeného podujatia Dni zelá oživí tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou, od piatka do nedele 29. 9. - 1. 10. Festival do Stupavy každoročne priláka desaťtisíce návštevníkov na kapustové dobroty, remeselný jarmok, hudobné lahôdky či ohňostroj a nebude chýbať ani Farm Fest.

V Sade Janka Kráľa sa v sobotu vrátime do histórie s podujatím Bitka o Bratislavu. Hlavná časť programu zachytí vojenský stret z obdobia prvej polovice 17. storočia, nebude chýbať dobový sprievod Starým mestom či streľba na námestí. Brána tábora sa otvorí už o 10. hodine!

3. ročník Októberfestu v Malackách sa uskutoční už túto sobotu. Hlavná príjazdová cesta pred športovou halou Malina sa zmení na miesto plné piva a pivných špecialít, ktoré kvalitne doplní kultúrny program.

Ak máte chuť na dobrý guláš nezabudnite navštíviť Rohožník. Už túto sobotu sa bude variť na 11-tom ročníku Guláš majster spod Vysokej. Tu si zaregistrovaní súťažiaci zmerajú sily vo varení gulášu. Môžete sa tešiť na skvelý gastronomický zážitok.

Tento víkend sa Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism predstaví na poslednom podujatí v rámci tohtoročnej Roadshow po Slovensku. Jej zástupcov nájdete v nedeľu 1. 10. na obľúbenom podujatí Medzinárodný maratón mieru v Košiciach.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
06.10.2016
Jeseň v regióne bohatá na tradície
Bratislava privíta už v piatok prvý Bratislavský Oktoberfest 2016, sprevádzaný tradičným Farm Festom. Milovníkov dobrôt z jabĺk poteší Jablkové hodovanie na každom kroku. Vo Vajnoroch bude hodovanie spojené s Vajnorskou župnou šarkaniádou. Ponuku podujatí oživia aj Tekvicové dni v Stupave. 
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
27.10.2017
Posledný októbrový víkend prinesie pestré zážitky
Ružinovský folklórny festival, Boj o Bratislavu, Príbeh o mŕtvej neveste na hrade Červený Kameň, 1. Záhorácka ľudová zábava, Rozprávková jeseň v DK Zrkadlový háj. Posledný októbrový víkend v bratislavskom regióne bude v znamení divadla a pestrých zážitkov!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %