Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
04.05.2019 08:55

Víkendové podujatia na Devíne sa pre nepriaznivé počasie neuskutočnia


Hrad Devín, ilustračná snímka (tasr)


Víkendové podujatia na bratislavskom hrade Devín sa pre nepriaznivé počasie neuskutočnia. Informovala o tom Beáta Husová z Múzea mesta Bratislavy.


V sobotu (4. 5.) sa malo konať prvé z tohtoročných vydaní podujatia Rytieri na Devíne a v nedeľu (5. 5.) akcia Vedecké chodníčky - prehliadka hradu s názvom Vtáctvo hradu Devín. Obe podujatia sa presunuli na neskoršie termíny.       

Ďalšie zo sérií podujatí Rytieri na Devíne sa budú konať 1. júna, 6. júla, 3. augusta a 31. augusta. Akcia Vedecké chodníčky je presunutá na 2. júna.       

Súčasťou podujatí Rytieri na Devíne sú šermiarsko-divadelné predstavenia, rytiersky turnaj či orientálne tance, ako aj hudobný recitál. Pripravuje ich šermiarska skupina Tostabur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2017
Odborný seminár pre zástupcov samosprávy
Dňa 24. 3. 2017 v čase od 09:30 do 17:00 hod. sa v priestoroch Domu kultúry, MČ Bratislava – Devín, uskutoční celoslovenský odborný seminár pre zástupcov samosprávy a odbornej verejnosti „Môj poslanec“ s podtitulom „Informovanosť a zodpovednosť – základ demokratického fungovania samospráv“.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
03.05.2019
Rytieri na Devíne prinesú na hrad obdobie uhorsko-tureckých vojen
Bratislavský hrad Devín prenesie návštevníkov opäť do čias minulých, do obdobia uhorsko-tureckých vojen. V sobotu (4. 5.) sa totiž bude konať prvé z tohtoročných podujatí Rytieri na Devíne. Chýbať nebudú šermiarsko-divadelné predstavenia, rytiersky turnaj či orientálne tance a hudobný recitál.
viac
04.06.2022
Na Hrad Devín sa vracajú rytieri, priblížia obdobie renesancie
Na bratislavský Hrad Devín sa po dvoch rokoch opäť vracajú rytieri. V sobotu návštevníkov presunú do obdobia renesancie. Areál hradu bude otvorený do 18.00 h. Informuje o tom Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel Tostabur, ktoré podujatie organizuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %