Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.10.2017 03:52

Víťazstvo si zo župnej olympiády odniesli dúbravskí seniori


Súťažiaci museli zdolať sedem disciplín - štafetovú chôdzu, hod šípkami na terč, hod loptičkou na cieľ, florbalovú streľbu, chôdzu s loptičkou na lyžičke cez prekážky, hlavolam a súťaž v znalostiach prvej pomoci.


Seniori z bratislavskej župy sa počas posledného septembrového víkendu stretli v Domove sociálnych služieb a rehabilitačnom stredisku ROSA na Patrónke v Bratislave. Dôvodom bol už siedmy ročník Župnej olympiády seniorov 2017.


Organizátorom bol už tradične Bratislavský samosprávny kraj. Tento rok o putovný pohár predsedu BSK súťažilo 12 seniorských tímov z celého kraja, a to z klubov pre seniorov, zariadení pre seniorov a domovov sociálnych služieb. Na olympiáde nechýbalo ani družstvo zo spriateleného regiónu z Maďarska, z okolia Mosonmagyaróváru, ktoré v minulom roku vyhralo hlavnú cenu - putovný pohár.

Aj tento rok seniorov čakalo sedem disciplín - štafetová chôdza, hod šípkami na terč, hod loptičkou na cieľ, florbalová streľba, chôdza s loptičkou na lyžičke cez prekážky, hlavolam ako aj súťaž v znalostiach prvej pomoci. Atmosféra bola výborná, seniori si užili aj tancovačku či ľudové pesničky, s ktorými sa predstavila seniorská kapela Radovanka z DSSaZpS v Rači.

Víťazom Župnej olympiády seniorov 2017 sa stalo družstvo z MČ Bratislava-Dúbravka, ocenený bol však každý účastník olympiády. Najchutnejší župný koláčik napiekli a zároveň priniesli na olympiádu ako „štartovné“ seniori z partnerskej organizácie z Maďarska a vyhrali tak tradičnú súťaž o „Najlepší župný koláčik“. Najkrajší župný koláč zas pripravili seniorky z Domova seniorov v bratislavskom Lamači.

 

 

Na podujatí vypomáhalo 26 dobrovoľníkov – študentov Strednej zdravotníckej školy na Záhradníckej ulici, Strednej zdravotníckej školy na Strečianskej ulici v Bratislave a 6 dobrovoľníkov seniorov z Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku v Bratislave. Súťažiaci, ale aj hostia si mohli medzi jednotlivými disciplínami dať zmerať glykémiu alebo dať si vyčistiť okuliare študentmi zo Strednej zdravotníckej školy na  Záhradníckej ulici.

„Veľmi ma teší, že sa nám darí pre seniorov vytvárať podmienky na to, aby prežili aktívnu starobu, o čo sa chceme usilovať aj v nasledujúcom období,“ uviedla podpredsedníčka BSK Gabriella Németh.

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2017
Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín
Malokarpatské osvetové stredisko v Modre bude od stredy hostiť víťazov obvodných súťaží a prehliadok Hviezdoslavovho Kubína 2017. V stredu sa predstavia tí najlepší recitátori z okresu Bratislava III a IV a štvrtok bude patriť okresom Bratislava I, II a Malackám, Sencu a Pezinku.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
17.09.2018
Levickí seniori súťažili na olympiáde
V utorok 11. septembra 2018 sa v priestoroch mestského športového areálu stretli všetci aktívni seniori z mesta, aby si spoločne zmerali sily na 3. ročníku Športovej olympiády seniorov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %