Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.12.2021 04:20

Vláda schválila finančnú pomoc obci Rudno nad Hronom


Snímka zdroj: (MV SR).


V máji tohto roka výdatné zrážky spôsobili, že sa nad obcou pretrhla hrádza. Voda zaplavila celé Rudno a miestami dosahovala výšku viac ako meter. Živel si vyžiadal aj ľudský život.


Obec Rudno nad Hronom v súčinnosti s Okresným úradom Žarnovica a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Banská Štiavnica /pracovisko Žarnovica/ po dôslednom posúdení žiadostí rozhodli o poskytnutí finančnej výpomoci vo výške viac ako 250-tisíc eur. Tie budú vyplatené z kapitoly ministerstva vnútra.

„Ešte aj dnes mám pred očami beznádej miestnych obyvateľov, ktorí s hrôzou pozerali na svoje zničené príbytky. Zároveň spomínam na obrovskú obetu záchranných zložiek, či už profesionálnych alebo dobrovoľných hasičov, ktorí na mieste odviedli výbornú prácu. Verím, že tieto finančné prostriedky občanom pomôžu s vykrytím strát, ktoré im pri povodni vznikli," povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Autor: (MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2021
Pomocná ruka pre rodiny s deťmi
Parlament v piatok schválil vládny návrh zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, ktorý okrem iného zmierňujeme podmienky pre uplatnenie daňového bonusu na vyživované dieťa.
viac
08.04.2021
Ďalšie zdroje do schémy pomoci na podporu cestovného ruchu
Vláda na včerajšom rokovaní schválila požiadavku rezortu dopravy o navýšenie financií určených na pomoc gastroprevádzkam a ďalším podnikateľom v sektore cestovného ruchu. Vďaka tomu bude môcť rezort spustiť ďalšiu etapu Schémy minimálnej pomoci do 200 tisíc eur.
viac
19.05.2021
Kraj ponúkol ľuďom z Rudna nad Hronom krízové ubytovanie
Župan Ján Lunter včera navštívil povodňami postihnutú obec Rudno nad Hronom, starostovi ponúkol pomoc s krízovým ubytovaním.
viac
28.08.2021
Na odstránenie škôd po povodni dostala obec 200-tis.eur
Dotáciu vo výške 200.000 eur dostalo Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR na odstránenie škôd po prívalovej povodni, ktorá obec zasiahla v máji tohto roku. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %