Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
25.11.2023 12:10

Vláda schválila preplatenie výdavkov vynaložených na povodňové záchranné práce


Ilustračná snímka Teraz.sk


Ministerstvu vnútra, ktoré je spolupredkladateľom Správy o priebehu a následkoch povodní na území Slovenskej republiky v období od januára do konca júna 2023, vláda na ostatnom rokovaní uvoľnila finančné prostriedky na preplatenie výdavkov spojených s povodňovými záchrannými prácami.


Samosprávy tak prostredníctvom okresných úradov dostanú takmer 650-tisíc eur. 

Povodňové záchranné práce boli vykonávané na záchranu životov, zdravia, majetku, kultúrneho dedičstva a životného prostredia v čase nebezpečenstva vzniku, počas a po povodni na ohrozených alebo zaplavených územiach. Po overení príslušnými komisiami okresných úradov boli žiadosti obcí a miest na preplatenie výdavkov zosumarizované sekciou krízového riadenia a predložené ministerstvu životného prostredia, ktoré je gestorom zákona o ochrane pred povodňami.

Finančné prostriedky budú pridelené a ďalej poskytnuté miestnym samosprávam v územnej pôsobnosti okresných úradov v Trnave, Trenčíne, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove a Košiciach.

 

 

Autor: (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2020
Vláda schválila refundáciu nákladov
Vláda SR vo štvrtok na svojom rokovaní schválila materiál vo vzťahu k refundácii nákladov, ktoré vynaložili mestá a obce v súvislosti s celoplošným testovaním.
viac
24.11.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa obrátil na poslancov parlamentu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s doterajším nepreplatením výdavkov samospráv za testovanie obrátil na poslancov parlamentu z vládnej koalície, ktorí súčasne pôsobia v pozícii štatutárnych predstaviteľov miest a obcí.
viac
09.08.2023
Samosprávam za záchranné práce preplatia 2,6 milióna eur
Za záchranné práce počas 157 mimoriadnych situácií preplatia dotknutým samosprávam spolu 2,6 milióna eur. V stredu o tom rozhodla vláda.
viac
12.08.2023
Vláda schválila samosprávam úhradu výdavkov na záchranné práce
Kabinet v stredu 9. augusta 2023 schválil návrh na úhradu výdavkov súvisiacich so záchrannými prácami počas 157 mimoriadnych situácií vyhlásených v rokoch 2020 - 2023 v pôsobnosti 21 okresných úradov, ktorý na rokovanie predložil predseda vlády Ľudovít Ódor poverený riadením ministerstva vnútra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %