Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.12.2019 03:05

Vláda vyčlenila pre Trebišov 1,5 milióna eur na obnovu mestskej športovej haly


Ilustračná snímka, zdroj google.com/maps


Mestská športová hala v Trebišove prejde obnovou. Vláda v stredu na jej rekonštrukciu vyčlenila 1,5 milióna eur.


Budova mestskej športovej haly bola postavená a uvedená do prevádzky v roku 1993. Odvtedy je v nepretržitej prevádzke, pričom je neustále využívaná predovšetkým na športové účely. Objekt slúži väčšinou bezplatne na tréningové a súťažné zápasy mládežníckych hádzanárskych klubov.       

"Športovú halu využívajú na zimnú prípravu i mládežnícke futbalové družstvá, ktoré zastrešuje najstarší organizovaný športový oddiel fungujúci v Trebišove od roku 1912 – FK Slavoj Trebišov," uvádza sa v predkladanom materiáli. Okrem hádzanárov a futbalistov využívajú tento objekt tiež tenisti, volejbalisti, stolní tenisti a nohejbalisti. Hala poskytuje tiež zázemie na cvičenie žien aj mužov, posilňovanie, športové akcie rôznych organizácií a inštitúcií a už niekoľko rokov aj na telesnú a športovú výchovu Gymnázia v Trebišove.       

Financie by mali smerovať na vybudovanie nových rozvodov elektriny, zateplenie fasády s výmenou okien a dverí, rekonštrukciu šatní a sociálnych zariadení, výmenu svietidiel nad hracou plochou, ale aj na výmenu opotrebovaných strojov či na ďalšie rekonštrukčné práce súvisiace so sprevádzkovaním budovy ako celku.       

Schválenú finančnú čiastku by malo mesto dostať do 15. februára 2020.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2020
Obec Rovňany získala od vlády na obnovu kultúrneho domu 47 000 eur
Kultúrny dom v Rovňanoch v okrese Poltár, v ktorom sídli aj obecný úrad a knižnica, v súčasnosti obnovujú. Obec na to získala príspevok od vlády SR, ktorý kabinet prerozdeľoval pri svojom vlaňajšom výjazdovom zasadaní v Kokave nad Rimavicou.
viac
24.09.2020
Mesto chce kompletne zrekonštruovať športovú halu Mier
Športová hala Mier v Bardejove prejde kompletnou rekonštrukciou. Za účasti vedenia mesta a poslancov mestského zastupiteľstva sa tam tento týždeň konalo pracovné stretnutie.
viac
13.07.2021
Topoľčany zrekonštruovali najväčšie kryté športovisko
Hádzanárska hala na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch volala po rekonštrukcii už dlho. V januári 2020 sa začali rekonštrukčné práce a v júni tohto roka si už v nových priestoroch zahrali detskí hádzanári mesta Topoľčany.
viac
17.06.2023
Mesto otvorilo zrekonštruovanú športovú halu Stará jazdiareň
Zrekonštruovanú športovú halu známu najmä ženským basketbalom v piatok slávnostne otvorili v Košiciach. Obnova a modernizácia haly s novým názvom Stará jazdiareň stála 3,1 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %