Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.07.2019 07:50

Vo Hviezdoslavove stavajú materskú školu zatiaľ pre 111 škôlkarov


Ilustračná snímka, zdroj: obec Hviezdoslavov


Obec Hviezdoslavov (Dunajskostredský okres) pokračuje s výstavbou materskej školy (MŠ), na ktorú získala dotáciu vo výške 558 885 eur, z čoho spoluúčasť obce je päť percent. Navštevovať by ju malo od septembra 111 škôlkarov. Ide o prístavbu kontajnerovej MŠ k základnej škole.


Ako uviedol starosta obce Marek Lackovič, momentálne realizujú exteriérové zatepľovacie práce, inštalácie bleskozvodov a osadenie krovu. Okrem toho riešia ďalšie interiérové procesy, prípravu a realizáciu ústredného vykurovania, finalizáciu elektroinštalácie, vodoinštalácie, dokončovanie podláh, stien a podobne. Bude to samostatná budova s jedálňou a výdajňou stravy, pričom jedlá budú dovážané. Ide v súčasnosti o najväčší projekt v histórii obce.       

Počas augusta plánuje obec realizovať v bezprostrednom okolí MŠ mnoho nových spevnených plôch na parkovanie áut, pretože je tam nedostatok parkovacích miest. Pred vstupom do športovo-relaxačného areálu tak vznikne odstavná plocha tvorená zatrávňovacími tvárnicami, na ktorej bude môcť zaparkovať takmer 20 áut. MŠ bude odtiaľ vzdialená približne 50 metrov. Obec chce v okolí vysadiť aj novú zeleň.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
08.03.2022
V obci Zborov stavajú materskú školu pre 160 detí
Nová materská škola, ktorú stavia obec Zborov v Bardejovskom okrese, bude slúžiť pre 160 detí. V súčasnosti sídli vo viac ako 100-ročnej budove, ktorá podľa starostu Jána Šurkalu kapacitne nepostačuje a nie je stavaná pre účely materskej školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %