Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
24.08.2022 12:10

Vo V. Krtíši bude finále celoštátnej súťaže autorskej populárnej hudby Kontakt


Ilustračná snímka: TASR


Osem jednotlivcov a dvojíc bude v piatok (26. 8.) súťažiť vo Veľkom Krtíši v celoštátnom finále súťaže a prehliadky autorskej populárnej hudby Kontakt 2022. V súťaži skupín predvedie na druhý deň (27.8.) svoje umenie deväť kapiel.


Informuje o tom Národné osvetové centrum (NOC) ako vyhlasovateľ a odborný garant súťaže.         

"Kontakt je pokračovateľom dlhoročnej tradície súťaže populárnej hudby, v poslednej dekáde známej ako Strunobranie," uviedol odborný pracovník NOC pre hudbu a spev Michal Stahl. "Celoštátne kolo sa bude po prvýkrát v histórii konať vo Veľkom Krtíši. Hlavným organizátorom podujatia je tamojšie Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko," doplnil.       

Program sa začne v piatok 26. augusta o 18.00 h v parku za kultúrnym domom prvým súťažným koncertom, na ktorom sa predstavia interpreti v kategórii jednotlivcov a dvojíc. O 20.00 h obohatí súťažný večer svojím koncertom hosťujúca kapela RevoLucie a na záver vystúpi víťaz kategórie jednotlivcov a dvojíc.       

V sobotu 27. augusta o 15.30 h bude podujatie pokračovať v areáli miestneho vinárstva druhým súťažným koncertom kapiel.       

"Aj v tento deň budú na podujatí vzácni hudobní hostia, a to Peter Cmorik a Tomáš Pohorelec spolu s Matejom Urbanom, ktorí budú mať samostatné koncertné vystúpenia. Večerný koncert bude patriť víťazovi kategórie hudobných skupín, po ktorom sa v nadväzujúcom koncerte predstavia súťažiaci oboch kategórií," informujú organizátori.      

Neoddeliteľnou súčasťou podujatia je už tradične rozborový seminár, počas ktorého odborná porota v zložení Magdaléna Hianiková, Vladislav "Slnko" Šarišský, Peter "Kefo" Šrank a predseda poroty Peter Janků odovzdá interpretom cenné rady a pripomienky s cieľom pomôcť ich umeleckému vývoju a rastu. Pre účastníkov Kontaktu je pripravený aj workshop o autorskej tvorbe, ktorého lektorom bude Nany Hudák.      

Podujatie z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, Banskobystrický samosprávny kraj, Národné osvetové centrum, Hudobný fond a záštitu nad podujatím prevzal primátor Veľkého Krtíša Dalibor Surkoš.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.06.2017
Zlatý gaštan opäť ponúka priestor mladým speváckym talentom
Mladí speváci a speváčky sa môžu aj v tomto roku zúčastniť na tradičnom medzinárodnom súťažnom podujatí Zlatý gaštan. Svoje prihlášky musia zaslať Mestskému domu kultúry (MsDK) vo Vranove nad Topľou do 9. júna. Informovala o tom Silvia Nusová z MsDK.
viac
24.09.2020
V Lučenci otvorili ôsme centrum včasnej intervencie
V okresoch Lučenec, Poltár a Veľký Krtíš sa za posledné 4 roky narodilo predčasne vyše 150 detí (celkový počet pôrodov za toto obdobie bol 3 496).
viac
18.06.2022
Letné kúpalisko otvorilo tohtoročnú letnú sezónu
Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši v sobotu otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško. Poznamenal, že kúpalisko má za sebou kompletnú rekonštrukciu.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %