Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.09.2019 03:10

Vo Veľkom Šariši začali s výstavbou zariadenia sociálnych služieb pre seniorov


Vizuál nového domu sociálnych služieb. (Zdroj: MsÚ Veľký šariš)


Bude mať kapacitu 40 ľudí, prácu v ňom nájde 20 zamestnancov a jeho otvorenie je naplánované v januári 2021. Stavba bude stáť takmer milión eur. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.


"Sme radi, že sa to už spúšťa, a že sa pre seniorov vytvorí takéto zariadenie. Chceme prioritne slúžiť Veľkošarišanom, aby nemuseli odchádzať do iných zariadení, ale ostali v meste, kde sa narodili," povedal Lukáš Kvokačka z Občianskeho združenia (OZ) Barlička, ktorá stacionár buduje.

Slávnostný výkop stavby urobil i primátor mesta. "Vážim si, že sme našli podporu a súhru s poslancami. Mesto by si malo plniť aj takúto funkciu a vedieť sa postarať o svojich občanov, ktorí potrebujú starostlivosť. Som rád, že sme našli partnera, a že sme začali so stavebnými prácami. Nájdu tu prácu aj naši Veľkošarišania. Želám si, aby každým dňom táto stavba napredovala," povedal primátor mesta Viliam Kall.

Ako dodal, s OZ Barlička a Komunitnou nadáciou Veľký Šariš plánujú realizovať projekt na vyškolenie opatrovateliek, ktoré by si mohli nájsť prácu aj v spomínanom zariadení.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2021
V meste Vráble vznikne chýbajúci komplex zariadení sociálnych služieb
Mesto Vráble vybuduje komplex zariadení sociálnych služieb (ZSS) Žitava. Projekt realizácie zámeru schválili poslanci na aprílovom zasadnutí zastupiteľstva.
viac
30.04.2021
Deinštitucionalizácia sociálnych služieb v BSK sa stáva realitou
Prechod od veľkokapacitných zariadení sociálnych služieb k menším domovom rodinného typu. To je cieľom deinštitucionalizácie sociálnych služieb. Výstavba nových zariadení pod taktovkou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je už v plnom prúde.
viac
03.01.2022
Krompachy plánujú zriadiť komunitné zariadenie pre seniorov s bývaním
Primátorka Iveta Rušinová uviedla, že o financie na jeho vybudovanie sa uchádzajú v rámci aktuálnej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.
viac
30.06.2023
Seniori budú môcť využiť služby inteligentnej domácej asistentky
Osamelí prievidzskí seniori budú môcť využiť služby inteligentnej domácej asistentky (IDA). Poskytovanie novej sociálnej služby zaradilo mesto do príslušného všeobecne záväzného nariadenia (VZN). Na svojom rokovaní tento týždeň ho schválili mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %