Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.06.2020 01:00

Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest


Snímka zdroj: (tasr).


Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.


„Takzvaná trysková metóda sa používa predovšetkým na rekonštrukciu výtlkov, prepadlín, špár, poškodených krajníc ciest a väčších poškodených plôch. Tlakom vzduchu sa očistí poškodené miesto na vozovke, kde sa následne cez trysky zapracuje zmes asfaltovej emulzie a kameniva,” priblížila radnica s tým, že takto opravené miesto rýchlo tuhne, vďaka čomu nie je obmedzená premávka na ceste počas opravy.

Samospráva postupne zabezpečí opravu viacerých úsekov ciest na uliciach Slatinská, Husitská, Kukučínova, Komenského, Gorazdova, Murgašova, J. Kráľa, M. Urbana, Družstevná, Cibislavská, J. Matušku, M. R. Štefánika, K Zornici, Farská, A. Kmeťa, Sasinkova, J. Kačku, Rumunská, ďalej na sídlisku Stred v okolí nákupného centra, pri požiarnej zbrojnici, pred Domom smútku i ďalšie lokality.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Miestny poplatok za rozvoj samospráva nezavedie
Mesto Bánovce nad Bebravou nezavedie miestny poplatok za rozvoj. Rozhodla o tom radnica spolu s bánovskými mestskými poslancami.
viac
19.04.2018
Bánovská samospráva zaplatí za rekonštrukcie ciest a chodníkov viac
Bánovská samospráva zaplatí za opravy a rekonštrukcie miestnych komunikácií vyššiu sumu, ako pôvodne predpokladala. Zvýšenie nákladov z 1,1 milióna eur o viac ako 300.000 eur vyplynulo z požiadaviek radnice a s nimi súvisiaceho verejného obstarávania na dodávateľa prác.
viac
02.09.2020
Partizánska samospráva pristúpila k oprave ciest na území mesta
Partizánska samospráva pristúpila k menším rekonštrukciám ciest na území mesta. Veľkoplošné opravy realizuje na šiestich vybraných uliciach, na ďalších zabezpečuje malé lokálne opravy.
viac
24.11.2021
Na vjazde do mesta osadili nové tabule s erbom mesta
Obyvateľov i návštevníkov Bánoviec nad Bebravou na príjazdoch od Prievidze, Topoľčian a Trenčína vítajú a následne i vyprevádzajú nové tabule s erbom mesta a s nápisom vitajte alebo dovidenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %