Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.08.2021 07:45

Vodári plánujú vo Valaskej Belej vybudovať kanalizáciu


Ilustračná snímka: (tasr).


Vodárenská spoločnosť plánuje vo Valaskej Belej (okres Prievidza) vybudovať kanalizáciu a čistiareň odpadových vôd. Dodávateľa prác na investíciu takmer za 12 miliónov eur hľadá cez verejnú súťaž.


Projektom Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (StVS) so sídlom v Banskej Bystrici sleduje tiež odstránenie alebo minimalizovanie znečisťovania toku Nitrica, ochranu podzemných vôd oblasti z rôznych, v súčasnosti existujúcich zdrojov znečistenia, uviedla firma vo vestníku verejného obstarávania s tým, že účelom stavby je odkanalizovať čo najväčší počet domov v rozlohou najväčšej obci na Slovensku, čomu je podriadené aj umiestenie trás týchto vedení.

Náklady na realizáciu investície odhadla spoločnosť na 11 912 343,12 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), kritériom výberu víťaza súťaže je najnižšia ponúknutá cena.

Vodári plánujú výstavbu financovať z prostriedkov Operačného programu Kvalita životného prostredia, štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2016
Obec Veľké Ripňany dokončila výstavbu kanalizácie a ČOV
Obci Veľké Ripňany v okrese Topoľčany sa podarilo po siedmich rokoch ukončiť dostavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Projekt bol z veľkej časti financovaný z Programu švajčiarsko­slovenskej spolupráce.
viac
14.08.2019
Kanalizácia v Tornali by mala byť hotová koncom budúceho roka
Do konca budúceho roka by mala byť vybudovaná kanalizácia v meste Tornaľa v okrese Revúca, ktorá je vo výstavbe od konca roka 2017. Informovala o tom primátorka Tornale Anna Szögedi.
viac
04.05.2021
V obci Nová Dedinka plánujú vybudovať čistiareň odpadových vôd
V Novej Dedinke v Seneckom okrese plánuje obec vybudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Umiestnená má byť pri regionálnej ceste III/1062, zhruba 200 metrov od najbližšej bytovej zástavby v extraviláne obce.
viac
02.08.2021
Výzva na budovanie verejných kanalizácií, ČOV a výstavbu verejných vodovodov
Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia oznamuje, že dňa 30. 7.2021 bola zverejnená 69. výzva na predkladanie žiadostí o NFP zameraná na budovanie verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a súbežná výstavba verejných vodovodov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %