Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
03.03.2023 10:35

Vozový park MHD doplnia nové autobusy s hybridnou technológiou


Ilustračná snímka: (tasr).


Vozový park mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Ružomberku by malo doplniť osem nových autobusov s hybridnou technológiou elektro/nafta.


Dodanie vozidiel je plánované na druhú polovicu tohto roku. Uviedol to hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík.

"V mestskej autobusovej doprave máme momentálne nasadených 13 autobusov. Všetky vozidlá spĺňajú najprísnejšiu ekologickú normu Euro 6. Najstarší autobus je s rokom výroby 2017 a najmladší s rokom výroby 2022. Vlani bolo nasadených päť kusov nových autobusov s konvenčným motorom, ktoré spĺňajú normu Euro 6D," priblížil Miškovčík.

Koncom minulého roku mesto spustilo mobilnú aplikáciu, cez ktorú je možné kupovať všetky druhy cestovných lístkov, mať dopravnú kartu v mobilnom telefóne, vyhľadávať autobusové spoje a zistiť z máp presnú polohu autobusov podľa GPS. "Tu pripravujeme vylepšenia, aby nám verejnosť mohla napísať prípadné podnety priamo cez aplikáciu," podotkol hovorca.

Zdôraznil, že postupne spúšťajú aj preferenciu autobusov na križovatkách dynamickej zelenej vlny, a to tak, aby sa eliminovali meškania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Nové žilinské trolejbusy boli slávnostne spustené do prevádzky
Mesto Žilina v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Žiliny s. r. o. dbá o kvalitu cestovania mestskou hromadnou dopravou (MHD) a neustále sa snaží zvyšovať jej úroveň. Aj z tohto dôvodu sa začalo v roku 2012 s obnovou vozidlového parku MHD a pokračuje sa s ňou dodnes.
viac
24.06.2021
DPB chystá nákupy nových autobusov, električiek i hybridných trolejbusov
Dopravný podnik Bratislava (DPB) plánuje nakúpiť celkovo 150 nových autobusov, 40 električiek a 50 hybridných trolejbusov s pomocným batériovým pohonom. Niektoré vozidlá už má vo svojom vozidlovom parku, ďalšie sú objednané alebo na ich dodanie je vyhlásená súťaž.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
06.12.2022
V MHD pribudli štyri nové autobusy, SAD pokračuje v obnove vozového parku
V popradskej mestskej hromadnej doprave (MHD) pribudli štyri nové autobusy. Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad ich odovzdala do prevádzky tento týždeň, ide o vozidlá s ekologickými motormi, spĺňajúcimi normu Euro 6.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %