Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.01.2023 11:40

Vozový park Správy ciest KSK sa rozrastie o 81 kusov novej cestnej techniky


Ilustračná snímka: (tasr).


Vozový park Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) sa rozrastie celkovo o 81 kusov novej cestnej techniky. Väčšinu z nich už jednotlivým strediskám odovzdali.


Ako uviedol hovorca KSK Michal Hudák, časť prenajatej techniky bude hradená z vlastných zdrojov kraja a časť zakúpenej z prostriedkov Európskej investičnej banky. Celková cena predstavuje 27 miliónov eur bez DPH.

"Ide o nákladné vozidlá 6x6 a 4x4 s príslušenstvom ako napríklad sypacia nadstavba, radlica, vysprávková súprava, sklápacia nadstavba. Potom sú to valník s hydraulickou rukou, traktory s prídavnými zariadeniami, teleskopické nakladače, nosiče náradia, podvalníky, kráčajúci bager a kolesové rýpadlá," spresnil s tým, že stroje sú určené na výkon činnosti spojených s letnou a zimnou údržbou ciest II., III. triedy a ciest I. triedy na základe objednávky od Slovenskej správy ciest (SSC).

Doposiaľ dostalo stredisko Spišská Nová Ves deväť kusov techniky, Rožňava a Moldava n/Bodvou po desať kusov, Trebišov 11 a Michalovce 15.

Hudák pripomenul, že SC KSK momentálne zamestnáva 450 ľudí a udržiava 1945 kilometrov ciest II. a III. triedy. Na základe zmluvy so SSC a Národnou diaľničnou spoločnosťou sa stará aj o 292 kilometrov rýchlostných ciest a ciest I. triedy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2019
Na zimnú údržbu bude nasadených aj 14 nových sypačov
Žilinský samosprávny kraj modernizuje vozový park. Do terénu vyšle aj štrnásť nových sypačov. Od nových vozidiel na zimnú údržbu si sľubuje kvalitnejšiu údržbu aj lepšie podmienky pre vodičov.
viac
16.10.2020
Bratislavská župa zakladá novú cestársku spoločnosť
Regionálna správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja, a. s. (RSC BSK) má začať fungovať od budúceho roka. Na starosti bude mať správu, údržbu a rekonštrukciu ciest II. a III. triedy, mostov a miestnych komunikácií pre cestnú nemotorovú dopravu v kraji.
viac
05.10.2022
Zimnú údržbu ciest v BBSK bude zabezpečovať nová technika za 8,5 milióna eur
Zimnú údržbu ciest v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) bude zabezpečovať nová technika za 8,5 milióna eur. Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) zmodernizovala štvrtinu vozového parku a na zimné obdobie má pripravené i dostatočné množstvo posypovej soli.
viac
04.11.2022
Zimnú údržbu v kraji zabezpečia aj nové stroje, posypovej soli je dostatok
Pripravenosť na nadchádzajúcu zimnú údržbu ciest potvrdil Košický samosprávny kraj (KSK). Zabezpečovať ju bude najmenej 70 kusov techniky vrátane nových mechanizmov, ktoré postupne nahrádzajú starú techniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %