Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.01.2024 04:10

Vrakuňu a Most pri Bratislave by mala prepojiť nová cyklotrasa


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny, Marián Dekan


Z bratislavskej mestskej časti Vrakuňa plánujú postaviť cyklotrasu do obce Most pri Bratislave v okrese Senec. Bratislavský samosprávny kraj vyhlásil tender na projektovú dokumentáciu stavby v predpokladanej hodnote 24.424 eur.


Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú zverejnil vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Celková dĺžka plánovanej cyklotrasy je približne 2,3 kilometra.         

Začínať by sa mala na Ihličnatej ulici vo Vrakuni, v mieste napojenia na existujúcu cyklotrasu pri moste ponad Malý Dunaj. "Trasa je vedená po pravom brehu Malého Dunaja, približne v kilometri 0,76 prechádza do Mostu pri Bratislave," dodal samosprávny kraj v opise zákazky.         

Ďalej má trasa pokračovať popri Malom Dunaji, ochranným pásmom bratislavského Letiska M. R. Štefánika, popod diaľnicu D4 až po kilometer 2,24, kde v prechádza mostným objektom na ľavý breh Dunaja. Napájať by sa mala na plánované pokračovanie cyklotrasy v smere do Zálesia.         

Projektová dokumentácia by mala byť vytvorená do 12 týždňov od nadobudnutia účinnosti zmluvy o dielo. Lehota na predkladanie ponúk bola do stredy (17. 1.).

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
05.10.2017
Bratislavský Októberfest sa začne už tento piatok
Tretí ročník podujatia Bratislavský Októberfest sa uskutoční v piatok a sobotu 6. - 7. októbra 2017 v Bratislave na Fajnorovom nábreží pri Starom moste a na Gondovej ulici na parkovisko pred FFUK.
viac
11.02.2020
Mesto pripravuje stavbu cyklistického podjazdu pod Univerzitným mostom
Nitrianska radnica pokračuje s prípravou výstavby cyklistického podjazdu pod Univerzitným mostom, ktorý prepojí cyklotrasy v mestských častiach Chrenová a Krškany. Tie momentálne rozdeľuje svetelná križovatka na päťpruhovom hlavnom ťahu mestom, ktorý vedie práve cez Univerzitný most.
viac
06.11.2020
Vo Vrakuni začali stavať posledný chýbajúci úsek cyklotrasy pri Malom Dunaji
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali s výstavbou posledného chýbajúceho úseku cyklotrasy popri Malom Dunaji. Novobudovaný úsek spojí kruhový objazd s cyklotrasou na Ihličnatej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %