Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.01.2024 10:10

Vratné poháre pomohli znížiť množstvo odpadu vo vianočnom mestečku


Foto: Mesto Nitra, Roman Oravec


Vianočné sviatky sa definitívne skončili, mesto Nitra začalo s odstraňovaním a uskladnením vianočnej výzdoby. Pracovníci mestskej spoločnosti postupne demontujú vianočné stánky zo Svätoplukovho námestia i svetelnú výzdobu ulíc, informovala radnica.


Novinkou vo vianočnom mestečku boli vratné zálohované poháre zo špeciálneho polykarbonátového materiálu. Mesto zakúpilo celkovo 20.000 pohárov za 17.800 eur. Podľa vyjadrenia magistrátu návštevníci mestečka nevrátili zhruba štvrtinu, približne 5000 ľudí sa rozhodlo si pohár ponechať.         

Nasadením vratných pohárov mesto výrazne znížilo celkové množstvo vyprodukovaného odpadu, čo bol hlavný cieľ, potvrdila radnica. Pohár zálohovaný sumou dve eurá mohli návštevníci odovzdať aj v charitatívnom stánku a podporiť tým ľudí v núdzi.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2020
Vianočné mestečko v Nitre tento rok definitívne nebude
Tradičné Vianočné mestečko v Nitre tento rok nebude. Mesto sa snažilo trhy a kultúrne podujatia na Svätoplukovom námestí zorganizovať aj napriek pandémii ochorenia COVID-19.
viac
03.08.2022
Senica zavádza na podujatiach vratné poháre, ročne ušetrí množstvo odpadu
Po tom, ako mesto Senica zaviedlo na podujatiach povinnosť podávať občerstvenie v biologicky rozložiteľnom riade, teraz pribudlo, že sa budú používať aj vratné zálohované poháre. Informovala o tom Lucia Vajdová z mestského úradu.
viac
07.02.2023
Systém zálohovaných pohárov počas trhov znížil množstvo odpadu
Systém zálohovaných pohárov počas minuloročných vianočných trhov v Prievidzi znížil množstvo vyprodukovaného odpadu o desiatky kilogramov.
viac
13.11.2023
Vianočné mestečko v Nitre bude počas celého adventu ponúkať aj kultúrny program
Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí bude v priebehu decembra ponúkať okrem občerstvenia a remeselných výrobkov aj kultúrny program. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude prinášať počas celého adventného obdobia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %